از چت تا سرقت

چندی قبل مردی به مأموران پلیس مراجعه كرد و مدعی شد اموال قیمتی اش از خانه به سرقت رفته است. وقتی مأموران در محل حاضر شدند، دریافتند سارق یك آشناست و قبلاً به این خانه رفت و آمد داشته است، چرا كه قفل ها بدون هیچ فشاری و با كلید باز شده و دزد مستقیم به سراغ محل نگهداری جواهرات رفته، هر چند مرد شاكی نتوانست مظنونی را معرفی كند اما مأموران تحقیقات خود را همچنان ادامه دادند، تا این كه چند روز بعد، شادی دختر مرد شاكی به پلیس مراجعه كرد و گفت می داند سارق جواهرات كیست، این دختر گفت: مدتی قبل با پسر جوانی به نام فردین در چت روم آشنا شدم، ما هر شب از طریق اینترنت با هم چت می كردیم و در این مدت فردین به من ابراز علاقه می كرد و می گفت من همان دختری هستم كه او به دنبالش بوده است و تمام مشخصات دختر مورد علاقه اش را دارم. ما چندین بار بیرون با هم قرار گذاشتیم و همدیگر را دیدیم، تا این كه یك روز وقتی پدر و مادرم در خانه نبودند من فردین را به خانه دعوت كردم.

دختر جوان ادامه داد: فردین در این مدت توانسته بود اعتماد من را به خودش جلب كند و من تمام رازهایم را به او بگویم، روزی كه فردین به خانه ما آمد یك راز بزرگ خانوادگی را به او گفتم، من به فردین گفتم كه چون در خانه گاو صندوق نداریم پدرم پول و طلاها را در لوله بخاری می گذارد. فكر نمی كردم فردین از این مسأله سوء استفاده كند اما حالا به او ظنین هستم و به نظر من فردین به خانه ما دستبرد زده است.
وقتی مأموران آدرس محل زندگی فردین را به دست آوردند و او را بازداشت كردند او منكر سرقت شد. مأموران پلیس در بررسی سوابق این پسر جوان دریافتند وی مدتی قبل نیز دختر جوان یك پزشك را اغفال كرده و به خانه اش دستبرد زده و به همین خاطر هم مدتی را در زندان گذرانده است؛ بنابراین فردین را تحت بازجویی های فنی – پلیسی قرار دادند.

فردین سرانجام لب به اعتراف گشود و گفت: وقتی شادی مرا به خانه دعوت كرد تصمیم گرفتم خانه را بررسی كنم و در صورت امكان مورد دستبرد قرار دهم. وقتی شادی به آشپزخانه رفت تا برایم شربت بیاورد من هم با خمیر مخصوصی كه داشتم قالب كلید در ورودی را برداشتم. شادی در صحبت هایش گفت كه پدرش پول ها و طلاها را كجا مخفی می كند من هم سر فرصت و زمانی كه كسی در خانه شادی نبود وارد خانه شدم و پول ها و جواهرات را برداشتم. فردین حاضر نشد نشانی جواهرات را به پلیس بدهد و مدعی شد آنها را گم كرده است. فردین تا زمان پیدا شدن جواهرات بازداشت شد. پسر جوان همچنان مدعی بود كه خبری از اموال مسروقه ندارد تا این كه پس از چند روز، اعتراف كرد كه اموال مسروقه در ماشینی جاسازی شده است. با حضور پلیس در محل و بررسی ماشین اموال مسروقه كشف شد.

تحلیل داستان از چت تا سرقت
سوال:
فردین از چه طریقی اعتماد شادی را جلب كرده بود؟
پاسخ:
از زبان خودش بشنوید: فردین در این مدت به من ابراز علاقه می كرد.
«ابراز علاقه»
می گفت من همان دختری هستم كه او دنبالش بوده و تمام مشخصات دختر مورد علاقه اش را دارم.
«تعریف و تمجید»
سوال:
نتیجه این اظهار شیفتگی چیست؟
پاسخ:
شادی می گوید: در این مدت او توانسته بود اعتماد مرا جلب كند و من تمام رازهایم را به او بگویم.
گاهی دختران این را بهانه می كنند كه پسران حرف های ما را بیشتر درك كرده و با ما راحت تر صحبت می كنند و در حل مشكلات بهتر ما را یاری می رسانند اما این واقعیت ندارد. برای یك دختر هیچ كس مهربان تر، نزدیك تر و دلسوز تر از مادر نخواهد بود. پسری كه بخواهد شما را در حل مسائل راهنمایی كند باید به خصوصیات شما و اسرار زندگیتان بیشتر آشنا باشد و برای حصول این امر، رفت و آمدها و نزدیكی بیشتری لازم است كه ممكن است تحت تأثیر وسوسه، نتایج غیرقابل جبرانی به همراه داشته باشد.
به نظر شما:
این اظهار علاقه، تعریف و تمجید ها برای فردین چقدر هزینه دارد؟
تنها به اندازه وقتی كه در اینترنت صرف می كند.
به نظر شما:
اعتماد به فردین برای شادی چقدر هزینه دارد؟
افشای تمام رازهایش
به خطر افتادن امنیت خانواده و اموال پدرش
از دست رفتن آبروی خود
و خانواده اش

ارتباط از طریق اینترنت یك رابطه كاملاً سطحی است، چون طرف مقابل برای احراز هویت خود امكان دارد یكی از شیوه های زیر را انتخاب كند:
1- فقط بخش هایی از هویت خود را آشكار كند.
2- هویتی تخیلی یا آرمانی از خود ارایه دهد.
3- با بیان یك اسم جعلی كاملاً ناشناس باقی بماند؛ زیرا با امكان پنهان سازی ظاهری فرد و هویت واقعی اش، مسئولیتی در قبال رفتارهای خود احساس نمی كند.
این افراد معمولاً با ارایه هویت های ساختگی اقدام به انجام رفتارهایی می كنند كه در دنیای واقعی از انجام آنها خودداری می نماید و هیچگونه ترس از پاسخگویی در قبال رفتارهای خود با دیگران ندارند. به راحتی به آزار دیگران به واسطه انگیزه های عاشقانه یا جنسی می پردازند و حتی ممكن است با این ابزار ارتباطی به دنبال آزار آنها برآیند كه بر اساس تحقیقات صورت گرفته از ویژگی های اینگونه آزارها می توان به مرد بودن اكثر آزار دهندگان و زن بودن اكثر قربانیان اشاره كرد.
در ماجرای بین شادی و فردین این ارتباط سطحی كاملاً به چشم می خورد؛ از یك طرف شادی با قرار گرفتن در فضایی كه وجود یك جنس مخالف را احساس می كند و از طرف دیگر ابراز علاقه و شیفتگی های بی حد و حصر فردین نسبت به او، شادی در وضعیتی قرار می گیرد كه كاملاً جذب فردین شده و بدون توجه به این كه هیچ گونه اطلاعات صحیحی از شخصیت فردین ندارد و حتی از نظر ظاهری هم او را ندیده است و نمی داند او با چه انگیزه ای به دختری كه ندیده و نمی شناسد اینگونه اظهار علاقه می كند و او را مورد تعریف و تمجید قرار می دهد، یك رابطه مبتنی بر اعتماد یك طرفه را شكل می دهد.

هشدار:
نوجوانانی كه از فضای مجازی استفاده می كنند ممكن است در تله هایی كه اینگونه افراد غریبه برای آن ها تدارك دیده اند گرفتار شوند. این افراد مخاطب خود را ترغیب به ملاقات با آن ها می كنند تا با كسب اطلاعات شخصی آنان، بتوانند انها را مورد سواستفاده قرار دهند ، اینگونه افراد متوجه نیستند كه چه اطلاعات مهمی را در اختیار طرف مقابل قرار می دهند.
آیا می توانید اشتباهات شادی را لیست كنید؟
1- صرف وقت در فضای مجازی بدون هدف منطقی
2- دادن اطلاعات شخصی و اسرار خانوادگی به فرد كاملاً ناشناس
3- ایجاد زمینه برای ابراز علاقه و شیفتگی از ناحیه فردین
4- تحت تأثیر قرار گرفتن نسبت به تعریف و تمجیدهای ساختگی فردین
(قرار گرفتن دو جنس مخالف در فضایی كه آكنده از تحریك و هیجانات است ولو در فضای مجازی صورت گیرد از نظر شرعی حرام است و یكی از دلائل این حرمت تبعاتی است كه اینگونه روابط دارد.)
5- اعتماد به فردی ناشناخته و دعوت وی به خانه و ادامه ارتباط غیر شرعی و حرام تحت تأثیر دلباختگی.

تهیه شده: توسط تیمی از وکلاء

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا