چندی پیش شرکت معدنی و صنعتی سنگ آهن بافق در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تفاهمنامهای را جهت اجرای طرحهای کوتاه مدت همچون تولید کنسانتره آنومالی شمالی و ورقههای پوششدار و طرحهای بلندمدتی همچون ایجاد فرودگاه و درمانگاههای تخصصی، با فولاد مبارکه اصفهان منعقد کرد؛ تفاهمنامهای که بخش عمدهای از آن در راستای تکمیل زنجیره ارزش و تولید محصولات مختلف در این حوزه خواهد بود و میتواند انقلابی را در این منطقه به دنبال داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری افق بافق به نقل از ایسنا؛ «محمد عباسی» معاون بازرگانی سنگ آهن مرکزی – بافق تصریح کرد: بدون شک تکمیل زنجیره ارزش در کنار توسعه اکتشافات که از موارد یاد شده در این تفاهمنامه است، میتواند کمک بزرگی به افزایش تولید در این بخش کند و سهم ۴۰ درصدی این مجموعه در صنعت فولاد را افزایش دهد.
وی افزود: در همین راستا نیز ایجاد شرکتی مجزا در حوزه اکتشافات با مدیریت سنگ آهن مرکزی و فولاد مبارکه اصفهان مدنظر است تا ضمن شناسایی ذخایر موجود در عمق، مشکل تامین مواد اولیه برطرف شود بنابراین طبق تفاهمنامه خرید گندله تا زمان شروع به کار واحد آهن اسفنجی و کنسانتره آنومالی شمالی در بافق و همچنین اجرای طرح تولید ورقههای پوششدار که مواد اولیه آن از طریق فولاد مبارکه تامین میشود، به صورت نقدی انجام خواهد شد.
عباسی با بیان این که تفاهمنامه مذکور تنها به این مفاد ختم نمیشود، گفت: توسعه زیرساختها، نوسازی ماشین آلات معدنی، ارتقای فناوری و شتابدهندهها و مواردی دیگری مانند ساخت فرودگاه از دیگر مواردی است که در آن دیده شده است.
وی با تاکید بر این نکته که بدون شک توسعه فعالیتهای سنگ آهن مرکزی با حجم قابل توجهی از سرمایهگذاری، نقش این مجموعه در بخش معدن و سهم آن از بازار داخلی و صادراتی را افزایش خواهد داد، اظهار کرد: مدیران سنگ آهن بافق به درستی به درک این موضوع رسیدهاند که بخش معدن در حوزههای زیرساختی و اکتشافی نیازمند سرمایهگذاری است و سنگ آهن بافق باید برای ثبت رکورد در تولید این مجموعه و به دنبال آن افزایش تولید و فروش، با مجموعه بزرگ و توانمندی مانند فولاد مبارکه اصفهان، چنین تفاهمنامهای داشته باشد تا جایگاه خود در بخش معدن را ارتقاء دهند.
عباسی با بیان این که در این تفاهم نامه شرکتهای فولاد هرمزگان و فولاد سنگان هم مشارکت دارند، گفت: طرحهای بزرگی در نظر گرفته شده تا مجموعه سنگ آهن بافق با انجام آنها و موفقیت در حوزه بومیسازی، توانایی خود را ثابت کند و به سوددهی برسد.
معاون بازرگانی سنگ آهن بافق در ادامه رونق شرکت را نیازمند یک میلیارد دلار سرمایهگذاری دانست و افزود: سنگ آهن بافق در حال حاضر از نظر سرمایهگذاری بکر است چرا که تاکنون هیچگونه سرمایهگذاری درآن انجام نشده و در واقع سنگ آهن برداشت شده از کوهی صورت گرفته که در حال حاضر به یک دره شده است و فعالیت دو معدن دیگر در کنار معدن چغارت شاید بتواند آینده بهتری را برای این شرکت رقم بزند لذا امروز شرکت سنگ آهن بافق بیش از هر زمان دیگری به دنبال توسعه فعالیتهای خود در قالب اقداماتی مانند اجرای طرحهای آهن اسفنجی، گندله سازی، آنومالی شمالی، آنومالی d۱۹ و آنومالی ۸ است تا علاوه بر دستیابی به توسعه پایدار، پرچمدار تولید سنگ آهن و به دنبال آن صنعت فولاد باشد.
وی افزود: قطعاً این موفقیت برای سنگ آهن میتواند اثرات مثبتی برای منطقه به همراه داشته باشد و بافق را به یک قطب صنعتی ویژه تبدیل کند که این مهم نقشی پررنگ در اشتغالزایی و محرومیت زدایی در منطقه را به همراه خواهد داشت.
این مسئول با بیان این که این تفاهمنامه به اجرای هرچه بیشتر مسئولیتهای اجتماعی سنگ آهن کمک خواهد کرد، خاطرنشان کرد: امروز شرکت سنگ اهن مرکزی بافق دیگر به دنبال نگاه منطقهای نیست بلکه برای نگاه ملی و بازارهای جهانی تلاش میکند.
وی ضمن حائز اهمیت خواندن زمان بهرهبرداری از طرحهای توسعهای این مجموعه معدنی صنعتی، یادآور شد: هرچند فعالیتهای اکتشافاتی، معدنکاری و اجرای طرحهای مرتبط به آن، زودبازده نخواهد بود ولی توسعه تکنولوژی و ارتقای فناوری در این حوزه میتواند با مدیریت صحیح در زمان کوتاهتری انجام و به نتیجه برسد.
عباسی در پایان خاطرنشان کرد: بازدهی برخی دیگر از طرحها از جمله ساخت کارخانههای جدید نیازمند صرف زمان بیشتری است به همین دلیل نباید در دستیابی به نتایج، چندان عجولانه رفتار کرد لذا سنگ آهن نیز باید با نقشه راهی مشخص به سراغ تحقق این تفاهمنامه برود تا شاهد نتایج عالی در زمان مشخص باشیم.