در گفتگویی ویژه با “محمد علی صمیمی” فرماندارسابق بافق
عملکرد فرمانداری بافق از زمان تصدی تا پایان مسئولیت
به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ در عصر روز یکشنبه به تاریخ 14 اسفندماه 1401 در محل دفتر فرماندار بافق حاضر شدم، “محمد علی صمیمی” فرماندار وقت بافق با رویی گشاده و به تنهایی در دفتر کارش نشسته بود. پذیرایی درکار نبود و پس از مصاحبه من قراربود تا با برخی از معلمین معترض به آزمون استخدامی ملاقات داشته باشد. گفتگویی ما یک ساعت و سی و پنج دقیقه به طول انجامید و به عنوان طولانی ترین گفتگوی افق بافق با فرمانداران ثبت شد. با فرماندار پیرامون مسایل مختلف گفتگو شد از موضوعات روز بافق تا مسایل خانوادگی فرماندار گفتگو شد و آنچه که می خوانید ماحصل این گفتگو است که به زیور طبع آراسته می شود.
فرماندار بافق که اکنون آن را با نام فرماندار سابق در این گفتگو ذکر می کنیم؛ چرا که در تاریخ 16 اسفندماه و بنا بر استعفایش جای خود را به “ابوالقاسم دهقان” داد. با هماهنگی با فرماندار جدید بافق قرار شد این گفتگو به نوعی پاسداشت از تلاش های وی باشد.
محمد علی صمیمی بنا بر گفته خودش در اواخر سال 1400 به سمت فرمانداری بافق منصوب شد. خودش می گوید: « در آغاز فعالیتم، یک برنامه عملیاتی توسط فرمانداری برای سال 1401 تنظیم گردید. متولی این برنامه سازمان مدیریت و برنامه ریزی بود که این برنامه می بایست توسط شورای معاونین استانداری و همچنین نماینده مردم در مجلس تاییدیه می گرفت که فرآیند تصویبش در سطح استان فراهم شد و من تلاش کردم هدف گذاری و خط مشی متناسب با ذائقه مردم بافق باشد.»
وی عمده فعالیت های عمرانی، اشتغال، اقتصاد و … فرمانداری بافق را بدین شرح عنوان کرد:
اجرای بخشی از پهنه ویژه معدنکاری
اولین برنامه کاری من، ایجاد پهنه ویژه فناوری معدن بود؛ که متناسب با شعار سال( تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین) و با مشورت با برخی از فرهیختگان در حوزه معدن صورت گرفت. در سند آمایش، فرمانداری توانست این موضوع را برجسته کند؛ که اسناد توسعه ای شهرستان پشتوانه این بخش از برنامه است. در سفر رییس جمهور تفاهم نامه ای بین شرکت سنگ آهن و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور منعقد گردید؛ که بخشی از برنامه ها در تفاهم نامه پوشش داده شد. قطعا پهنه ویژه فناوری معدنکاری نتوانسته است در سال 1401صددرصد اجرایی شود؛ ولی از آنجایی که جزء اولویت ها بوده بخشی از کار انجام شده است.
دو طرح آهن اسفنجی
وی افزود: از دیگر اقدامات واحدهای آهن اسفنجی در شهرستان بافق در سال 1401 است؛ که مجتمع «آهن و فولاد بافق» با همت و تلاشی که سرمایه گذار این طرح انجام داد در سفر ریاست جمهوری به دست با برکت وی افتتاح شد. واحد دوم که شرکت سنگ آهن مرکزی متولی اجرای آن است. مراسم افتتاح و کلنگ زنی آن با حضور وزیر انجام شد. بخش عمده ای از مقدمات اجرایی این طرح در سال1401 صورت گرفت و مناقصات آن توسط شرکت سنگ آهن مرکزی انجام گردید و پیمانکار آن مشخص شده است؛ اما تامین گاز این طرح هنوز اجرایی نشده و نیازمند کسب مجوز های لازم از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت است؛ که می بایست تامین خوراک آن توسط شرکت گاز انجام بشود.
طرح ایجاد صنایع ریلی
وی تصریح کرد: ایجاد پهنه صنایع جوار ریلی که در سالیان قبل با پیگیری و جدیتی که نماینده مجلس داشت یک مکان یابی جدید انجام شد. محل قبلی پشت دانشگاه پیام نور مکان یابی شده بود؛ که برای فضای مسکونی مناسب بود و قرار بر این شد؛ که مکان جدید پشت ایستگاه مبارکه باشد. مدیر عامل شرکت راه آهن و هیئت همراه بازدید های لازم را انجام دادند. جلسات متعددی در تهران و مرکز شهرستان انجام شد و در نهایت قرار براین شد؛ که درشهرستان بافق سرمایه گذاری صورت بگیرد و زیر ساخت های لازم تامین شود هم چنین باید فرایند تغییر کاربری و در اختیار قرار دادن زمین برای منابع طبیعی و راه آهن انجام شود. صنایع جوار ریلی صنایعی هستند؛ که آلایندگی ندارد و به نوعی هم دانش بنیان محسوب می شود این صنعت می تواند زمینه ای را فراهم کند؛ که افراد به رشته های فنی سوق پیدا کرده و زمینه جذب نیروی انسانی را فراهم کند.
تلاش شد تا طرح 96 تختوابی بیمارستان بافق متوقف نشود
وی اظهارکرد: تکمیل بیمارستان 96 تختخوابی از دیگر اهداف در سال 1401 بود. این طرح به صورت کامل اجرایی نشد ولی تمام تلاش خود را انجام دادیم؛ که این طرح تداوم داشته باشد. در سفرهایی که از سوی مقامات؛ ازجمله نائب رئیس مجلس، معاونین وزارت بهداشت به استان و شهرستان صورت گرفت، از این طرح بازدید داشته اند و هدف گذاری مبتنی بر افتتاح این طرح بود. در آخرین برآورد صورت گرفته 70 میلیارد سرمایه برای تکمیل بیمارستان مورد نیاز است؛ که بخشی ازآن در هیئت امنای ارزی بررسی شده و اقدامات ضروری صورت گرفته است. سی و پنج میلیارد از سرمایه مورد نیاز توسط وزارت بهداشت تامین اعتبار شده است و 35 میلیارد هم در قالب مسئولیت های اجتماعی به شرکت های معدنی واگذار شده است؛ که 20 میلیارد آن توسط شرکت سنگ آهن و بخشی دیگر توسط مجتمع آهن و فولاد بافق و بعضا شرکت نوظهور و هم چنین مجتمع صنعت و معدن ناریگان در قالب مسئولیت اجتماعی متعهد به تامین اعتبار شده اند.
اجرای طرح مرکز شتر در شهرستان بافق
از دیگر اقدامات هدفگذاری بعدی اجرای طرح مرکز شتر در شهرستان بافق می باشد. دو اتفاق در حال روی دادن است: شهرک پرورش شتر که در روستای باقرآباد مکان یابی شده است و فضای آن به 100 هکتار افزایش یافته است و زمین ها به شترداران تحویل داده شده تا اقدام به ساختن فضاهای لازم برای نگهداری شتر کنند. هم چنین طرح مرکز شتر با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در مساحت 1000 هکتار مرتع در حال انجام است؛ البته بحث های دانش بنیانی در این زمینه مطرح است؛ که هم متناسب با تغذیه شتر بوده و هم قابلیت رشد داشته باشد؛ لذا تفاهم نامه بین ستاد اجرایی حضرت امام (ره)و استانداری یزد صورت گرفته و بازدید های مختلف توسط مراجع زیربط انجام شده و خوشبختانه پیشرفت های خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
احداث جاده سیروس آباد نیازمند تامین مالی مراجع زیربط
صمیمی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که دنبالگیری شد بهره برداری از جاده سیروس آباد بود؛ که احداث این جاده می تواند درنزدیکی بخشی از شهرستان بصورت مستقیم؛ به ویژه دهستان سبزدشت و یک بخشی از شهرستان بصورت غیرمستقیم برای افرادی که قصد رفت و آمد به کوهبنان را دارند موثر باشد. از ابتدای امر این طرح، کاملاً تعطیل بود که با آغاز فعالیت بنده این طرح آغاز به کار کرد. شروع جدی کار زمانی رقم می خورد که پیمانکار کار مشخص شده و تامین مالی آن در قالب تعهداتی که معدن داشته صورت گرفت.
وی افزود: اجرای این طرح نیازمند پیگیری استاندار، نماینده محترم هیئت مدیره و شرکت های کارگزار زیربط می باشد؛ که تامین مالی لازم صورت بگیرد. خوشبختانه کارگزار طرح مشخص شده و اسناد مناقصه آماده شده و این طرح در آستانه مناقصه بوده و ان شاا… که واگذاری به پیمانکار تا اواخر سال محقق بشود.
طرح احیاء و ذوب و ریخته گری آهن فولاد بافق
وی گفت: اقدام دیگر تکمیل طرح اقتصادی ( طرح احیاء و ذوب و ریخته گری آهن فولاد بافق )می باشد. مجتمع فولاد یک مجوز ذوبی از قبل داشته است و دو طرح در راستای تکمیل زنجیره ارزش فولاد در مجتمع فولاد بطور جدی آغاز به کار کرده است .
احداث پست 80مگاواتی برق درآینده
فرماندار عنوان کرد: در ناحیه شهرک صنعتی، ظرفیت برق برای احداث واحدهای صنعتی خصوصا در مقیاس بزرگ کم می باشد. با پیگیری های صورت گرفته تفاهم نامه ای فی مابین شرکت شهرک های صنعتی و شرکت برق منطقه ای امضا شد. و قرار است در آینده ای نزدیک پست 80مگاواتی برق احداث بشود و این امر، زیر ساخت مهمی برای سامان دادن به شهرک صنعتی می باشد.
وی اضافه نمود: طرح دیگر مرکز آموزشی شیخ محمد تقی که از اوایل سال 1400 در دستور کار شهرستان قرار گرفته بود و همچنین مکانی که در آغاز کلنگ زنی شده بود در کنار سد باطله قرار داشت و برای توسعه صنعتی، معدنی پیگیری های لازم صورت گرفته و جابجایی و واگذاری زمین در جاده یزد بافق حوالی رودخانه شور انجام شد. و 55 تا 56 هکتار از زمین به نیروی انتظامی واگذار شد.
وی بیان کرد: پیمانکار این طرح مشخص بود و ساختمان این طرح و تکمیل آن در حال انجام است. زیر ساخت های برق آن انجام شده، هم چنین شبکه آبرسانی آن انجام گردید و شبکه گاز آن طراحی شده و حصار کشی آن از آنجایی که در تعهد سنگ آهن می باشد در مناقصه گذاشته شد تا پیمانکار آن برای ساخت دیوار مشخص شود.
تامین 300 میلیارد تومان اعتبار توسط شرکت “فرش راد”
وی طرح نیمه تمام دیگر را این چنی بیان کرد: طرح جاده دسترسی بافق به معادن آنومالی4 یا چاه گز بود؛ که راه دسترسی آن از سال های قبل شروع ولی متوقف شده بود. مناقصه برگزار شد و شرکت “فرش راد” به عنوان پیمانکار متعهد به تامین 300 میلیارد تومان اعتبار شد و برای مهندسین، کارگران و همه افرادی که باید روزانه از بافق به این سمت تردد بکنند یک جاده خوب و استاندارد محسوب می شود و هم چنین امکان دسترسی خوبی را برای شرکت سنگ آهن فراهم می نماید.
4 باب مدرسه در مهرماه سال 1402 وارد مدار خدمت خواهد شد
صمیمی فرماندار سابق گفت: تکمیل 9 باب مدارس نیمه ساز خیرین از اقدامات دیگری بود؛ که جزء اولویت های کاری ما بود و در هدف گذاری سال جاری 4 باب مدرسه در مهرماه سال 1402 وارد مدار خدمت خواهد شد و جلسات متعددی با اداره کل نوسازی مدارس انجام شد؛ که امکان افتتاح این مدارس فراهم شود هم چنین شرکتهای معدنی مثل شرکت شهداب متعهد شدند 2 باب آموزشگاه 6 کلاسه را تامین اعتبار کرده تا در سال آتی آغاز به کار کنند.
وی در ادامه اقدامات انجام شده در مورد باند دوم جاده بافق -بهاباد را عنوان کرد: دو بانده کردن جاده بافق – بهاباد ازدیگر طرح های عمرانی شهرستان بافق بود با توجه به اینکه این امر محتمل است؛ که معدن نارگان 8 آغاز به فعالیت نماید و بخشی از این محور از محدوده معدن عبور خواهد کرد ، مطالعات انجام گرفته نشان می دهد؛ که باید جاده جابجا شده و با جاده سیروس آباد مشترک شود؛ که با تحقق این امر هم بخشی از مسافت نزدیک شده و هم چنین مسیر نسبتا ایمن تری را فراهم خواهد نمود.
19 مزرعه پرورش ماهی دربافق
وی ادامه داد : یکی دیگر ازموضوعات حائزاهمیت پرورش ماهی تیلاپیا می باشد و با توجه به ظرفیتی که شهرستان دارد 19 مزرعه پرورش ماهی داریم ؛ که دولت در قالب شهرک های کشاورزی پیش بینی های لازم را انجام داده است و در جلسات انجام شده مقدمات واگذاری 100 هکتار زمین صورت گرفته است و در کارگروه استانی مقرر شد؛ که زیر ساخت آب و برق آن تامین بشود و فضایی برای سرمایه گذاری در حوزه تیلا پیا می باشد و در کنار آن بحث فرآوری و بسته بندی و فیله کردن ماهی و ارزش افزوده ای که می تواند ایجاد کند.
وی اظهارکرد: از دیگر برنامه های عملیاتی باتوجه به ظرفیتی که شهرستان دارد پنل های خورشیدی می باشد؛ که برای دو نیروگاه 10 مگاواتی واگذاری زمین صورت گرفته است ؛ که توسط بخش خصوصی اجرایی شده و دولت هم در قالب ارائه تسهیلات به این طرح کمک خواهد کرد.
فرماندارسابق بافق گفت: طرح مسکن ملی از جمله طرح هایی بود ؛که در سال 1401 با حضور مجازی آقای قاسمی وزارت راه و شهرسازی کلنگ افتتاح آن زمین خورد و پیمانکاران بصورت مداوم مشغول بکار بوده اند و تلاش شد تا مسکنی متناسب با معماری ایرانی و اسلامی ساخته شود هم چنین مقرر شد ساختمان بصورت سفت کاری تحویل داده شده و متقاضیان متناسب با سلیقه و شرایط مالی به تکمیل آن بپردازند . طرح به اتمام رسیده و هر زمان که قیمت گذاری انجام شود قابلیت واگذاری به متقاضیان را دارد .
وی در ادامه عنوان کرد: در بحث توجه ویژه به روستاها یکی از ابزارهای مداخله تامین اعتبارات می باشد؛ که فرمانداری می تواند به فعالیت های عمرانی جهت دهی نماید و سعی بر این شد؛ که در حوزه زیر ساخت روستاها، کشاورزی، قنوات ، چاه های کشاورزی ارزش گذاری بیشتری بشود تا کشاورزانی که در حوزه کشاورزی سرمایه گذاری انجام داده اند جذابیت بیشتری برایشان داشته باشد؛ که راغب شوند تاکارخود را توسعه بدهند.
وی گفت: یکی از اقداماتی که در سطح کشور انجام شد مهار بیماری تورم بود؛ که خوشبختانه در شهرستان بافق موفق به مهار کرونا با همراهی مردم و کار جهادی کادر درمان شدیم .
وی افزود: یکی از اقدامات شاخص در شهرستان اجرای طرح سامان خانواده بود؛ که در جلسه استانی ستاد سامان خانواده در کل استان بالاترین امتیاز به شهرستان بافق اختصاص یافت . ستاد سامان خانواده شهرستان با محوریت بانوان و با همکاری شرکت سنگ آهن، شهرداری بافق، سپاه، اداره ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی ، اداره ورزش و جوانان ، بهزیستی و حوزه علمیه مجموعه هایی هستند؛ که درطرح سامان خانواده نقش داشته و با محوریت و تلاش جدی هم افزایی خوبی ایجاد شده است. خوشبختانه شاخص طلاق بطور معنا داری کاهش پیدا کرده است. در حوزه ازدواج و تشکیل خانواده ، در حوزه ولادت و ازدیاد نسل بطور معنا داری شاخصه های بافق تغییر کرده است. هم چنین آمار سقط کاهش پیدا کرده و نرخ رشد جمعیت افزایش یافته است.
اگر امامزاده بتواند یک طرح توسعه ای داشته بباشد شهر را متحول می نماید
وی تصریح کرد: طرحی که به نظر من جای کاردارد بحث ظرفیت آستان مقدس امامزاده عبدا… (ع) است؛ که اگر انشاا… امامزاده بتواند یک طرح توسعه ای داشته بباشد شهر را متحول می نماید و اثر گذاری این طرح درشهر بسیار خواهد بود و در فرهنگ این شهرستان می تواند خیلی تاثیر گذار باشد.
صمیمی افزود: پیش بینی می شود از 15 اسفند تا 5 فروردین و قبل از شروع ماه مبارک حجم بالایی از گردشگر برای بازدید به استان و شهرستان بافق حضور یابند.
وی بیان کرد: چیزی که ذهن سرمایه گذاران و مسئولین را به خودش جذب می کند مباحث فرهنگی و حضور گردشگر است.
محمد حسین تشکری