نکات کاربردی

-1 مالکیت طلا در طلاق

مالکیت طلا در طلاق، با زن می باشد، مگر اینکه طلا به زن، امانت داده شده یا هبه شده باشد که با شرایطی، قابل استرداد است.
برای تعیین تکلیف طلا بعد از جدا شدن زن و مرد، باید دادخواست استرداد طلا و رجوع از هبه، توسط شوهر، تنظیم و ثبت شود.معامله صوری به قصد فرار از دین، جرم و قابل پیگیری است

-2گاهی اوقات افراد برای اینکه بدهی مالی خود را نپردازند، اموال را به نام فرد دیگری انتقال می‌دهند ، این معامله از نظر قانون صوری تلقی می‌شود

با توجه به اینکه در بسیاری از موارد اموال به نام اعضای درجه یک خانواده وی انتقال می‌یابد و یا تاریخ معامله نزدیک به زمان وقوع دعوا در دادگاه و مقدم بر نقطه نزاع بوده و یا مبلغ معامله مبادله نشده باشد ، در این‌صورت، دادگاه آن معامله را باطل می‌کند و در صورت شکایت ذینفع، ممکن است فرد به دلیل فرار از دین به مجازات محکوم گردد.

-3 اگر بدون داشتن گواهینامه منجر به تصادف شُدیم مقصر هستیم یا خیر؟

خیر، مقصر حادثه را طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، کارشناسان تعیین می‌کنند.
حال اگر طبق قوانین مقصر نبودیم و علت وقوع جرم، طرف مقابل بود، تنها جرم ما رانندگی بدون گواهینامه است.
شخصی که گواهینامه ندارد چنانچه طبق حکم مقصر شناخته شود، مجازات تشدید می‌شود
شود.

-4 گاهی در دعواها شاهد هستیم طرفین یکدیگر را به قتل تهدید می‌کنند. عبارت‌هایی مانند می‌کشمت اگر چه شبیه به رجزخوانی است، اما از نظر قانونی جرم محسوب می‌شود و می‌تواند تا دو سال حبس داشته باشد.

بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی «هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

-5اعتبار عکس، فیلم و صدای ضبط شده در دادگاه چیست؟

بطور کلی صدای ضبط شده به عنوان مدرک در دادگاه فاقد اعتبار می‌باشد. چرا که ارائه دلایلی که از طریق غیرقانونی کسب شده باشد قابل قبول نمی‌باشد.
عکس یا فیلم یا صدای ضبط شده در امور کیفری به تنهایی نمیتواند دلیل اثبات برای جرم باشد اما نشانه و اماره ایی است که مقام قضایی می‌تواند در کنار سایر دلایل به آن توجه کند، در امور حقوقی نیز ( مانند طلب از شخص معین ) در محاکم اثبات کننده ادعا نیست.

-6نحوه قسط بندی مهریه چگونه است؟

در قوانین مرتبط با مهریه و نحوه قسط بندی مهریه میزان مشخص برای تعداد اقساط پیش پرداخت تعیین نگردیده است.
تعیین تعداد آن با قاضی رسیدگی کننده است و با توجه به وضعیت درآمدی زوج و دفاعیات زوجه تعیین می گردد. بنابراین، میزان دقیق آن برای همه اشخاص یکسان نیست و در هر پرونده ای به صورت خاص و موردی تعیین تکلیف می گردد.
تفاوت حضانت با ولایت

-7 حضانت نگهداری و سرپرستی جسمی طفل است ، ولایت اداره امور حقوقی مالی یا غیر مالی طفل است.

حضانت طفل در زمانی که بین والدین او افتراق حاصل نشده، با هر دو است و بعد از طلاق و جدایی بین ابوین، در سنین خاصی با مادر یا پدر است. (تا ۷ سال با مادر و از ۷ سال تا سن بلوغ با پدر)
حضانت حق و تکلیف پدر و مادر است اما ولایت قهری، حق و تکلیف پدر و جد پدری است.

حسام الدین نعیمی بافقی وکیل پایه یک دادگستری
حسام الدین نعیمی بافقی
وکیل پایه یک دادگستری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا