به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ سال 1392 موضوع امکانات و ساختمان بیمارستان ولیعصر(عج) شهرستان بافق یکی از درخواست های مهم مردم شهرستان بافق بود؛ این مهم در مجموعه رسانه ها منعکس شد و مسئولین را به تامل واداشت و بالاخره این مطالبه گری ها باعث شد در سال 1393 خبر تایید ساخت بیمارستان 36 تختخوابی در وزارتخانه شنیده شود؛ اما برخی مسئولین به یقین رسیدند بیمارستان 36 تختخوابی کفاف شهرستان را نمی دهد و ساخت بیمارستان 96 تختخوابی را پیشنهاد دادند و در فروردین 1394 مراسم کلنگ زنی بیمارستان 96 تختخوابی با حضور “محمد حسین زارع” مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مسئولین وقت برگزار شد و اکنون هنوز به مرحله اتمام نرسیده است؛ با خبر شدیم که در هفته گذشته فرماندار بافق با چند تن از مسئولین مرتبط با این طرح از بیمارستان 96 تختخوابی بازدید نمودند؛ بنابراین خبرنگار هفته نامه افق کویر در تماس تلفنی با ” یحیی دامن خشک” مدیر دفتر فنی و عمرانی دانشگاه علوم پزشکی یزد؛ پیرامون تکمیل بیمارستان 96 تختخوابی شهرستان بافق گفتگو نمود:
مسایل سیاسی و حاشیه ای وارد طرح شده است
وی گفت: مهمترین مسئله بیمارستان این است؛ که با نگاه فنی به مسئله نگاه نمی شود و متأسفانه مسایل سیاسی و حاشیه ای وارد طرح شده است و این موضوع مشکلاتی را به وجود می آورد.
وی افزود: یک بیمارستان 100 تختخوابی را نمی توان در مدت دو الی چهار سال به اتمام رساند؛ به ویژه طرحی که منبع اعتباری معین و مشخصی ندارد.
بیمارستان جدید هیچ کجا وجود خارجی نداشته است
وی بیان کرد: بیمارستان جدید هیچ کجا وجود خارجی نداشته است و در واقع به خاطر اینکه بیمارستان ولیعصر(عج) قدیمی بود؛ بیمارستانی جدیدی تعریف شد و قرار بر این بود که در ابتدا پنجاه درصد کار به صورت خیری تامین اعتبار شود و مبنا بر این بود که چند بخش به بیمارستان اضافه گردد.
نه پول خیری آمد و نه پول دولتی
وی اظهار کرد: بیمارستان جدیدی بدون اینکه ماده 215 و ماده 23 را در بر بگیرد را شروع به ساختن نمودند تا با کمک خیرین و شرکت سنگ آهن مرکزی بافق تکمیل شود؛ ولی متأسفانه نه پول خیری و نه دولتی آمد و تنها از ماده 37 مبالغ جزیی برداشت می شد و با این مبالغ بیمارستان به این مرحله رسید.
هیچگونه محل اعتباری معینی و شفافی نداشته است
وی تصریح کرد: اگر اعتباری تزریق می شد به مصالح تبدیل می کردیم و طرح گام به گام پیش می رفت و در مدت 6 سال بیمارستان را به این مرحله رسانده، در حالی که هیچگونه محل اعتباری معینی و شفافی نداشته است.
وی افزود: افرادی در راس دولت جدید تاکیدشان بر این بود؛ که حمایت می کنند تا بیمارستان به بهره برداری برسد و دو سال قبل عنوان شد؛ که اگر 140 میلیارد تومان اعتبار جذب شود؛ می توان بیمارستان را تکمیل کرد و آن ها پذیرفتند و متأسفانه وزارتخانه با شرایطی که داشت نتوانست اعتباری را تزریق کند و پولی که تزریق شد در قالب سفر ریاست جمهوری بود.
وی گفت: قول داده بودند؛ که 60 میلیاردتومان پرداخت کنند و فقط 25 میلیاردتومان بعد از دوماه پرداخت شد.
ساخت بیمارستان با ساخت یک ساختمان معمولی کاملاً متفاوت است
وی عنوان کرد: ساخت بیمارستان با ساخت یک ساختمان معمولی کاملا متفاوت است و من به مسائل سیاسی اهمیتی نمی دهم و بلکه به مسائل فنی، تخصصی و علمی خودم تاکید دارم.
این طرح با سلامتی و درمان مردم مرتبط است
وی اظهار کرد: بعد از تکمیل ساختمان، شش ماه طول می کشد؛ تا بیمارستان تجهیز شود و باید گام به گام مراحل را پیش برد و تجهیزات و وسایل آزمایش شود ؛ این طرح با سلامتی و درمان مردم مرتبط است.
ساخت یک بیمارستان 100 تختخوابی در کشور 10 سال زمان می برد
وی تصریح کرد: به طور متوسط ساخت یک بیمارستان 100 تختخوابی در کشور 10 سال زمان می برد و در حال حاضر فقط شش سال از آن گذشته است.
شهریور ماه قابلیت افتتاح را ندارد
وی در پاسخ به این پرسش که “در بازدیدی که اخیرا توسط برخی مسئولین از بیمارستان انجام شد؛ عنوان گردید که تا شهریور ماه بیمارستان تکمیل و به بهره برداری می رسد؛ آیا این امر امکان پذیر است؟ ” گفت: برنامه ریزی شده است؛ که تا شهریورماه عملیات داخل ساختمان تمام شود و عملیات موتورخانه نیز تا آخر شهریورماه به پایان برسد و من به عنوان یک کارشناس فنی می گویم که تا پایان شهریورماه کار ساختمانی تمام می شود؛ ولی نصب تجهیزات زمان بر است برخی تجهیزات جدید به بیمارستان ارسال شده است و لوازم باید به داخل بیمارستان منتقل شود تا بتوان به طور مثال اتاق “سی تی اسکن” را کامل کرد؛ باید کار به صورت پیوسته انجام شود؛ اگر دستگاه ها نصب نشود؛ نمی توان اتاق برق را نیز نصب نمود و از دید من شهریور ماه قابلیت افتتاح را ندارد و اگر اعتبارات مالی فراهم باشد و وسایل درخواست شده خریداری شده باشد تا پایان سال عملیات طول می کشد.
مسئولین آمدند و قولهایی به شما دادند؛ اما به تعهدات مالی خود عمل نکردند
وی افزود: مسئولین آمدند و قولهایی به شما دادند؛ اما به تعهدات مالی خود عمل نکردند و زمانی که درخواستی را ارائه کردیم بعد از چندماه اعتبار را تأمین نمودند.
وی گفت: از فرماندار بافق می خواهم هیچ کاری برای ما انجام ندهد و فقط اعتبار جذب نماید؛ فرماندار اوایل قول همکاری داد؛ ولی بعد از مدتی عنوان کرد؛ که نمی توان کار را انجام داد.
فرماندار صبر داشته باشد
وی اظهار کرد: از فرماندار می خواهم علاوه بر اینکه برای تامین مالی تلاش می کند؛ صبر داشته باشد.
تکمیل بیمارستان در صورت تامین مالی یک سال دیگر زمان می برد
وی با بیان این مطلب که بخش زیادی از تجهیزات بیمارستان فراهم شده است؛ گفت: باید فرصت دهند؛ تکمیل بیمارستان در صورت تامین مالی یک سال دیگر زمان می برد و نباید عجله کرد.
وی عنوان کرد: با توجه به محدودیت مالی که وجود دارد مراحل ساخت بیمارستان یک طرح زمان بر است؛ مسئولین اجازه بدهند بر اساس این فرایند زمانی، پیش برود و خواهشی که دارم کمک مالی نمایند و مسائل سیاسی و گروهی را در مسائل فنی دخالت ندهند.
وی بیان کرد: بیمارستان با جان مردم ارتباط دارد و باید اجازه دهند؛ که کار فنی را با ناظرین مرحله به مرحله طی نماید و مطمئن باشند بیمارستان به نحو احسن به پایان می رسد.
وی تاکید کرد: به مسایل حاشیه ای هیچ اهمیتی نمی دهم و فقط کار علمی و فنی خود را انجام می دهم؛ چرا که بعدا هم باید خودم پاسخگو باشم.
وی افزود: از مسئولین خواهش دیگری که دارم مرا در فشار و تنگنا قرار ندهند و بگذارند کار را انجام دهیم و مطمئن باشند که بیمارستان در زمان خودش افتتاح میشود.
حدیث عباسی