به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ “سید علی نوروز زاده” شهردار بافق در حاشیه چهارمین جشنواره بین المللی شتر بافق در ابتدا از اصحاب رسانه سپاسگزاری نمود و گفت: آنان که مکمل هرکار خوب از جمله کارهای هنری هستند، وی سپس گفت: جشنواره شنی امسال که در آبان ماه 1403 برگزار شد؛ تفاوت های، از جمله موضوع جشنواره بود که براساس رویداد کنگره بین المللی شتر در بافق صورت گرفت.
وی افزود: در این جشنواره سعی شده تمام کاستی ها و کمبودهای جشنواره گذشته رفع گردد و به بهترین شکل این جشنواره برگزار شود. همچنین همکاری با بخش خصوصی و انتقال مکان جشنواره از مجموعه تفرجگاه آبشار به کویر و در کنار آن برگزاری مسابقه شتر سواری، نمایش زیباترین شتر همچنین حضور مؤثر و مدام دانش آموزان، دانشجویان در این جشنواره بود.
وی تصریح کرد: در این جشنواره تعامل با هنرمندان از طریق برگزاری مسابقات نقاشی و عکاسی برقرار شد؛ امیدوارم در کنار این موضوعات انتقال تجربه بین هنرمندان مطرح کشور و هنرمندان خوب شهرستان بافق روی دهد، امری که موجب شد در این جشنواره 2 هنرمند بانو بافقی نیز شرکت داشته باشند.
مردمان بافق برای کارهای هنری مستعد هستند
“دکتر ابوالفضل عبداللهی فرد” دبیر هنری چهارمین دوره از جشنواره مجسمه های شنی بافق، ضمن تشکر و قدردانی ویژه از شهردار بافق و عوامل شهرداری گفت: در طول این سه روز 15 اثر از 60 اثری که به جشنواره مجسمه های شنی ارسال شده، انتخاب شد که در نهایت این 15 اثر توسط داوران داروی و افراد مطرح معرفی گردیدند.
وی افزود: موضوع این جشنواره به دلیل مقارن شدن آن با برگزاری اولین کنگره بین المللی شتر در بافق با محوریت شتر در دل کویر است. این حیوان بسیار آرام و صبور است که در مناطق کویری حضوری مفید دارد. این اثر ها در طول سه روز، صبح از ساعت 8 صبح الی 19 بی وقفه اجراء شد.
وی با بیان اینکه این آثار چون ماده چسبنده ای در ترکیب آن به کار نرفته است، قطعاً تخریب خواهد شد، تصریح کرد: آثاری که قابلیت ماندگاری دارد و جزء آثار برگزیده هست در این جشنواره به هنرمندان اعلام کنیم یک اثر را در دراز مدت با مواد اولیه مقاوم بسازند تا در بدنه فضاهای شهری کار گذاشته شود.
وی تأکید کرد: چندین بار هست که به عنوان هنرمند، داور و دبیر جشنواره در شهرستان بافق حضور دارم؛ مردمان بافق بسیار مهمان نواز هستند هنگام بازدید از این رویدادها با علاقه و شور حال، هنرمندان را تشویق می کنند. همچنین جوانان مستعد و دانش آموزان بافق هنگام بازدید از جشنواره عشق و علاقه به این هنر داشته و نشان دهنده این هست که مردمان بافق برای کارهای هنری مستعد هستند.
وی خاطرنشان کرد: در پایان قدردان محبت دوستان، به ویژه شهردار هستم؛ چرا که کمتر شهرداری را می بینید که این چنین فضایی را برای شهروندان و هنرمندان ایجاد کند.
لذتی که از خلق اثر حین کار می بریم لطف خودش را دارد
” آیت درویشی” 45 ساله و مجسمه ساز، همچنین نفر دوم برگزیده چهارمین جشنواره مجسمههای شنی در بافق در گفتگو با هفته نامه افق کویر گفت: 25 سال سابقه کار در حوزه ساخت مجسمه دارم و دبیر رسمی آموزش و پرورش، مدرس دانشگاه و هنرستان نیز هستم.
وی با بیان اینکه در جشنواره های زیادی در کشور شرکت کردم، ولی برای اولین بار هست که در جشنواره بافق شرکت میکنم، افزود: اثرهای ماندگاری در حوزه ساخت مجسمه با چوب، سنگ و فلز در شهرهای بیرجند، تهران، شهر قدس، اهواز، اندیمشک و… دارم.
وی تصریح کرد: آثاری که ما برای ماندگاری کار می کنیم فرق چندانی با اثر ماندگار برای هنرمند ندارد، حین کار لذتی که از خلق اثر می بریم لطف خودش را دارد؛ مهم این هست که اثر، مخاطب خودش را داشته باشد و ایجاد فرهنگ و نشاط در جامعه نماید، چراکه این اثرها در فکر و روح افرادی که آن را مشاهده کردند به یادگار خواهد ماند.
انسان و شتر یاردیرین یکدیگر
وی ادامه داد: اثری را که خلق کردم “یاردیرین” نام دارد. در این اثر چند تا از بناهای قدیمی بافق را انتخاب و شتر را خوابیده خلق کردم. در این اثر بار بناهای تاریخی برروی شتر هست؛ یعنی در این سال ها و قرن ها در منطقه کویر اگر شتر وجود نداشت انسان نیز نمی توانست زندگی کند، پس انسان و شتر یاردیرین یکدیگر در منطقه کویری هستند.
در پایان از مسئولین و شهرداری بافق تشکر می کنم؛ چرا که این رویدادها باعث ارتقای فرهنگ و سطح فرهنگ عمومی جامعه می شود؛ متأسفانه همه مسئولین این کار را انجام نمی دهند!
شتر باعث کاسته شدن ترس انسان از کویر شده است
“هادی مرید شاهی” مهندس برق و کارمند برق منطقه ای از کرمان گفت: اولین تجربه من برای شرکت در جشنواره مجسمههای شنی است.
وی افزود: به کار محیطی مثل کار با چوب، شن و سنگ علاقه زیادی دارم و در زمان فراغت برای کسب آرامش اقدام به ساخت مجسمه با شن، سنگ و چوب می کنم؛ اینکه اثرماندگار باشد یا خیر، برای من تفاوتی ندارد مهم احساس خوبی هست که هنگام خلق اثر دارم.
شتر ترس انسان از کویر را می کاهد
وی تصریح کرد: نام اثری که خلق کردم ” آرامش کویر” هست؛ سعی کردم در این اثر شتر را به عنوان عضو اصلی ارتباط بین انسان و کویر معرفی کنم؛ اینکه انسان با کویر توانسته ارتباط برقرار کند باعث و بانی آن شتر بوده است؛ چرا که شتر باعث کاسته شدن ترس انسان از کویر شده است.
وی در پایان گفت: از مسئولین بابت برگزاری این جشنواره سپاسگزارم؛ چرا که باعث ایجاد شور و نشاط ساکنین و مردم می شود.
گفتنی است چهارمین جشنواره مجسمههای شنی روز پنجشنبه با معرفی مجید عابدی با طرح «بنای شتر»، آیت درویشی با طرح «یار دیرین» و محسن ابراهیم پور با طرح «یزد، نما و طبیعت»، به عنوان نفرات اول تا سوم این جشنواره به کار خود پایان داد.
اکرم عباسی-حدیثه امیریان