گزارش میدانی هفته نامه افق کویر از یک روز ملاقات عمومی با فرمانداری بافق، یکی از ساکنین روستا مطرح کرد:
عملکردهای غیرکارشناسی مسئله ساز شده است
به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ یکشنبه های هر هفته شهروندانی که با مشکلی برخورد کرده اند به امید ملاقات با فرماندار بافق به فرمانداری مراجعه می کنند تا حضوری به بیان مشکلاتشان بپردازند و فرماندار را در جریان مشکلات خود قرار دهند و از این طریق گره ای از مشکلاتشان باز شود؛ خبرنگاران افق بافق ساعت 9 صبح یکشنبه 28 آبان ماه قصد مراجعه به فرمانداری نمودند و کمتر از 5 دقیقه به فضای بیرون فرمانداری رسیده، خلوتی فضا نشان از عدم حضور شهروندان به فرمانداری بود. بنابراین متعجب وارد ساختمان فرمانداری شده، اما زمانی که از پله ها به سمت اتاق فرماندار می رفتیم، همهمه هایی به گوش می رسید و این نشان از حضور شهروندان بود؛ در سالن عده ای منتظر نشسته و عده دیگری ایستاده بودند و بیان می کردند که فرماندار حضور ندارد و باید منتظر حضور وی باشیم، ما هم به سراغ حاضرین رفته و علت مراجعه به فرمانداری را از آن ها جویا شدیم.
عملکرد غیر کارشناسی باعث ایجاد مشکلات شده است
یکی از ساکنین روستای “گله در” هستم. این روستا در مسیر “هنسک ” قرار دارد، باران رحمت الهی است، اما به دلیل عملکرد غیر کارشناسی که در آسفالت جاده داشته اند بارش باران در منطقه خرابی هایی را ایجاد می نماید در حالی که قبل از آسفالت جاده چنین مشکلاتی وجود نداشت.
بارش باران گل و لای را به سمت استخر سرازیر می کند
وی در ادامه بیان کرد: شیب جاده را به سمت استخر قرار داده اند و بارش باران گل و لای را به سمت استخر سرازیر می کند و این موضوع باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است.
8 ماه است که هر روز به فرمانداری مراجعه می کنیم و بی فایده است
وی افزود: در اردیبهشت ماه که بارش باران صورت گرفت 20 کامیون ماسه در کنار جاده ریختند که قرار بوده است کارهای بعدی آن انجام بشود که نشده است و بارش باران ماسه ها را نیز به سمت استخر برده است و 8 ماه است که هر روز به فرمانداری مراجعه می کنیم و بی فایده است.
از همسرم جدا شده و صاحب دو فرزند و بیکار هستم
خانم جوانی روی صندلی بسیار غمگین نشسته بود و توجه ما را به خود جلب کرد، بنابراین به وی که تمایلی به معرفی خود نداشت گفته شد که اگر تمایل دارید علت حضورتان را در این مکان بیان کنید که گفت: 5 سال است که از همسرم جدا شده و صاحب دو فرزند و بیکار هستم و در روستا در یک خانه اجاره ای زندگی می کنم .
مخارج خود و فرزندانم را از یارانه و پخت نان تامین می نمایم
وی در ادامه بیان کرد: برای درخواست کار به فرمانداری و بخشداری مراجعه نمودم و هیچ کدام با من همکاری لازم را نداشته اند و برای امرار معاش خانواده به پخت نان روی آوردم و این درحالی است که برای دریافت آرد سهمیه ای به فرمانداری مراجعه نمودم که گفته شده سهمیه آرد نانوایی ها کم شده است و آرد به بنده تعلق نمی گیرد و مخارج خود و فرزندانم را از یارانه و پخت نان تأمین می نمایم و با مسئولین صحبت کرده ام؛ اما هیچ فایده ای نداشته است .
درخواست بانوی سرپرست خانواده از مسئولین
وی گفت: از مسئولین تقاضا دارم که برای من یک فرصت شغلی مناسب ایجاد نمایند که بتوانم مخارج خود و فرزندانم را تامین نمایم و از حمایت بیمه برخورددار باشم و تحصیلات من دیپلم کامپیوتر است.
وی افزود: دختر بزرگم کلاس چهارم و فرزند کوچکم پیش دبستانی است و من باید در این شرایط و اوضاع بد اقتصادی خرج و مخارج خود و فرزندانم را تامین نمایم.
بسته شدن مسیر جاده به سمت قنات
در ادامه یکی از اهالی روستای “گزستان” گفت: سیل 26 آبان ماه باعث بسته شدن مسیر جاده به سمت قنات شد و پیرامون این موضوع درخواست دیدار با فرماندار داشتم.
سپس رفت وآمد یک خانم میانسال از یک اتاق به اتاق دیگر باعث توجه ما به وی شد، بنابراین به سراغ وی رفته و او چنین گفت: برای خرید چند چانه خمیر به نانوایی رفتم نانوا به من گفت: نمی توانیم چانه خمیر به شما بدهیم، باید به فرمانداری مراجعه کنید!
یک بانو که آرامش خاصی در چهره وی بود؛ گفت: کار مرمت مزار شهید انجام شده است و پیرامون این موضوع قصد دیدار با فرماندار را دارم.
سپس از دفتردار فرماندار سوال شد که فرماندار چه موقع در محل کار خود حضور می یابد؟ گفت: در طی تماسی که با وی داشتم در راه هست و خواهد آمد و من نیز همانند شما منتظر فرماندار هستم، چند لحظه ای در سالن منتظر مانده که روابط عمومی فرمانداری با مشاهده ما خبرنگاران گفت: باز بدون هماهنگی اینجا حضور یافتید! و به راه خود ادامه داد.
ساعت 10:17 بود که فرماندار وارد اتاق خود شد و ما نیز خواستار ورود شدیم که دفتردار مانع شد.
متأسفانه برخی از بانوان در هیچ کدام از حرفه ها تخصص ندارند
سپس مسئول امور بانوان و خانواده فرمانداری بافق در سالن حضور یافت، بنابراین فرصت را مغتنم شمرده و از وی پرسیدم که ” آیا راه حلی وجود دارد که بتوان مشکلات بانوان خانه دار را سامان بخشید که دغدغه تامین نیازهای اولیه خود را نداشته باشند؟
وی گفت: متأسفانه برخی از بانوان در هیچ کدام از حرفه ها تخصص ندارند و به همین دلیل نمی توانند از تسهیلات استفاده کنند، در صورتی که حمایت های خوبی برای انجام فعالیت های کسب و کار و مشاغل خانگی صورت می گیرد.
قابل ذکر است که این چندمین دفعه است که در فرمانداری برای تهیه گزارش حضور می یابیم و از مشکلات عدیده مردم جویا می شویم و موضوعاتی که در تمام گزارشات مشترک هست عدم توجه یا عملکرد غیر اصولی در روستا ها بوده است و همچنین دغدغه بانوان سرپرست خانواده برای تأمین نیازهای اولیه خود بوده است و به دنبال شغلی بوده که بتوان امرار معاش نمایند و این دغدغه ها در حالی وجود دارد که سازمان های متفاوتی از محل تسهیلات تبصره 16 از کسب و کارهای خانگی حمایت می کنند، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولین جلسه کارگروه اشتغال که آبان ماه در محل فرمانداری برگزار شد، گفت: 000/000/124/6 ریال (شش میلیارد و صدوبیست و چهار میلیون تومان) سهمیه ابلاغی تسهیلات مشاغل خانگی شهرستان در سال جاری بوده است و سازمان های دیگر نیز جهت حمایت این کسب و کارها مبالغ چشمگیری ارائه می دهند که اگر این تسهیلات را بتوان به کسب و کار منسجمی سوق داد، افراد دغدغه مند و نیازمند امرار معاش خواهند کرد و این به جای خود قابل ستایش خواهد بود.
حدیث عباسی _ حدیثه امیریان