طرز تهیه شیرینی بهشتی :
شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی، یکی از شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به دلیل بافت نرم و پفکی خود، طرفداران زیادی دارد. این شیرینی معمولاً در عید نوروز و سایر مناسبت های خاص تهیه می شود.
مواد لازم:
روغن صاف قنادی:200 گرم
پودر قند: 200 گرم
آرد: 400 گرم
روغن مایع: 50 گرم
پودر کاکائو یا زعفران یا رنگ دلخواه: به مقدار لازم
هل: یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
روغن و پودر قند الک شده را حدود 8-10 دقیقه با همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و پوک شود، بعد اسانس مورد نظرتان را اضافه کنید. در اینجا از هل استفاده کردیم. به جای آن می توانید از وانیل هم استفاده کنید. بعد از اضافه کردن هل حدود دو دقیقه مواد را هم بزنید. میزان هم زدن مواد با همزن رو حتما رعایت کنید زیرا در پوک و ترد شدن شیرینی تاثیر گذار است.
بعد از حدود ده دقیقه زدن، همزن را کنار بگذارید و نصف آرد و روغن مایع را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
از اینجا به بعد آرد را قاشق قاشق اضافه کنید؛ تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاید که نه شل باشد و نه به دست بچسبد و نه خیلی سفت باشد که موقع شکل دادن ترک بخورد بسته به نوع آردتان ممکن است همه آرد مصرف شود یا اضافه بماند.
می توانید خمیر را دو قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت کاکائو اضافه کنید (حدود یک یا دو قاشق غذاخوری) و مخلوط کنید. و یکی ساده باشد و یا حتی می توانید خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید و به یکی زعفران هم اضافه کنید تا شیرینی سه رنگ داشته باشید؛ مواد را داخل قیف بریزید. اگر خواستید قسمتی از شیرینی را زعفرانی کنید باید زعفران شما خیلی غلیظ باشد؛ که با اضافه کردن کمی از زعفران آب شده، طعم و رنگ بگیرد. اضافه کردن زیاد مایعات باعث می شود شیرینی شما داخل فر وا برود و شکل خود را از دست بدهد.
سر ماسوره شکوفه، ستاره یا هر ماسوره دلخواهی را انتخاب کنید و سر قیف بگذارید. داخل سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید و روی سینی با فاصله شکوفه بزنید. اندازه ی شیرینی را می توانید شکوفه ی کوچک یا بزرگ درست کنید. ولی معمولا شیرینی های کوچک برای عید مناسب و پرطرفدار است.
به دلخواه می توانید روی شیرینی تخم خرفه، پودر پسته یا کنجد بپاشید. فر را از 10 دقیقه قبل روی 180 درجه روشن کنید تا گرم شود.
بعد شیرینی ها را داخل فر بگذارید و 10 الی 15 دقیقه وقت بدهید تا بپزد؛ نیازی نیست زیر شیرینی خیلی طلایی شود زیرا اگر زیاد داخل فر بمانند خشک می شوند.
بعد از در آوردن شیرینی از فر، شیرینی ها چسبناک هستند؛ اگر بخواهید آن ها را حرکت بدهید خرد پودر می شوند. باید اجازه بدهید چند ساعت داخل سینی بمانند تا کاملا سرد و خشک شوند. بعد می توانید آن را به راحتی جا به جا کنید.
نکات مهم در تهیه شیرینی بهشتی :
– به جای روغن صاف قنادی، می توانید از روغن نیمه جامد استفاده کنید. اما برای این کار باید 200 گرم روغن نیمه جامد را روی حرارت بخار آب قرار بدهید تا آب شود. سپس اجازه بدهید کمی خنک شود و داخل یخچال بگذارید. اجازه بدهید هشت ساعت بماند بعد داخل شیرینی استفاده کنید (با این کار روغن نیمه جامد را صاف می کنید).