
به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ ” دکتر امیر رنجبر” رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بافق ضمن تبریک ماه مبارک رمضان وآرزوی قبولی طاعات ودر آستانه سال جدید فعالیت های انجام شده این شبکه را در راستای خدمت رسانی به شهروندان را در سال 1403 بدین شرح اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه از بدو ورود به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد فعالیت خود را در روستا های اطراف شهرستان آغاز نموده و در حال حاضر دارای 27 سال سابقه خدمت در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و بیمارستان حضرت ولیعصر (عج)بوده و اکنون با هدف خدمت به مردم شهرستان و رفع برخی از چالش ها و مشکلات بهداشتی درمانی به عنوان مدیر شبکه بهداشت و درمان بافق در 27 آبان ماه سال جاری ، منصوب شدم. وی اظهار امید واری کرد با همکاری بین بخشی مسئولین ، همراهی همکاران حوزه بهداشت و درمان شاهد رشد و شکوفایی در بحث بهداشت و درمان شهرستان خواهیم بود
وی در خصوص طرح های در دست اقدام این شبکه افزود: مهمترین هدف به عنوان اصلی ترین نیاز مردم شهرستان پیگیری در به ثمر رسیدن طرح های نیمه تمام بیمارستان حضرت ولیعصر (عج ) در کنار بهره برداری ازمرکز فروریت های پزشکی خیری مرحوم غلامرضا حبیبیان با پیشرفت 95 درصد، آزمایشگاه مرکز ی بافق با پیشرفت 95 درصد ، مرکز خدمات جامع سلامت شهری شماره یک بافق با پیشرفت 90 درصد می باشد که انشاا… با حمایت های ریاست دانشگاه علوم پزشکی، فرماندار شهرستان ، امام جمعه محترم ، مدیر عامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق بزودی شاهد بهره برداری از این طرح ها خواهیم بود.
طرحی که بیش از 12 سال از ساخت آن می گذرد
وی با اشاره به اینکه طرح بیمارستان حضرت ولیعصر ( عج ) بیش از 12 سال از شروع به ساخت آن می گذرد و هنوز به بهره برداری نرسیده است گفت: با پیگیری های بعمل آمده پیمانکاری که تاکنون تجربه کافی در زمینه ساخت بیمارستان را نداشته خلع ید شده است و با توجه به اینکه وقفه در ساخت صورت نگیرد واگذاری طرح به پیمانکار جدید با سابقه کافی در زمینه ساخت بیمارستان در سطح استان و با انعقاد قرارداد با دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته است و پیمانکار جدید به همراه تیم خود به زودی کار را تحویل خواهد گرفت.
طرح ها جان گرفتند
وی با اشاره به پیشرفت 60 درصدی مرکز فوریت های ” مرحوم حبیبیان ” واقع در میدان ورودی شهر، گفت: به دلیل برخی مشکلات، این طرح در گذشته متوقف شده بود که بلافاصله پس از آغاز مجدد، ساختمان آن تکمیل و تنها محوطه سازی آن باقی مانده است و هم اکنون 95 درصد پیشرفت کار داشته است.
دکتر رنجبر در خصوص آزمایشگاه مرکزی گفت: 70 درصد کار انجام شده که پس از توقف، مجددا آغاز و در مدت کوتاهی این مجموعه تکمیل و آماده بهره برداری خواهد شد.
رییس شبکه بهداشت و درمان بافق در باره با مرکز بهداشت شماره یک اظهار داشت: ساخت این مرکز در سال 1400 آغاز شد و ساختمان آن تکمیل گردیده است و تنها محوطه سازی آن باقی مانده است که با پیگیری های انجام شده، مقرر گردید هر چه سریع تر به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه هزینه ساخت این مرکز بالغ بر 20 میلیارد تومان برآورد شده است، افزود: به دلیل اینکه مرکزخدمات جامع سلامت شهری شماره یک دارای کد بوده، تمامی هزینه ها برعهده دانشگاه علوم پزشکی است.
تکمیل خانه های بهداشت روستای بشکان و سبز دشت
وی از تکمیل خانه های بهداشت بشکان و سبزدشت خبر داد و گفت: بزودی شاهد افتتاح این دو طرح در سطح منطقه سبزدشت خواهیم بود و ان شاا… ادامه کار و تکمیل طرح مرکز فوریت های بین جاده ای سبزدشت با پیشرفت کار 75 درصد و مرکز خدمات جامع سلامت روستایی سبزدشت به همراه 4 واحد مسکونی با پیشرفت 50 درصد در دست پیگیری قرار خواهد گرفت.
وی از حسن توجه فرماندار محترم در زمینه بهداشت و درمان بافق تقدیر کرد و بیان کرد: در بازدید اخیر فرماندار محترم از مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان و بررسی چالش های موجود اظهار امیدوار کرد با مساعدت فرماندار محترم بهسازی مرکز خدمات جامع سلامت شماره 3 و همچنین جانمایی برای ساخت مرکز جدید شماره 2 جهت دسترسی و سهولت ارائه خدمت به مردم شهرستان در دستور کار قرار گیرد.
کمبود نیروی انسانی متخصص
دکتر رنجبر، مهم ترین مشکلات پیش رو را عدم وجود نیروی انسانی متخصص دانست و عنوان کرد : جذب نیرو از عهده ما خارج است، چرا که باید از سوی دانشگاه علوم پزشکی جذب نیرو متخصص اعلام گردد.
دکتر امیر رنجبر در خصوص خدمات ارائه شده به مردم شهرستان گفت: هم اکنون خدمات مراکز، خدمات جامع سلامت به تمامی ساکنین شهر، اعم از بومی و غیربومی ارائه می شود، و در حال حاضر جمعیت قریب به 61000 نفر در سامانه سیب ثبت نام شده اند، اما لازم به ذکر است افرادی که در مکان های متفرقه، مزارع یا چاه های اطراف شهر و همچنین نیروهای شاغل در خوابگاه های شرکت ها زندگی می کنند هیچگونه آمار دقیقی از آنان در دسترس نیست. گاهی اوقات آمار به 10 تا 20 هزار نفر برآورد می شود. این موضوع به ویژه در تخصیص برخی از امکانات و دارو ها نظیر انسولین، که در حال حاضر تعداد بیشماری از خانواده ها با آن سر و کار دارند، مشکل ساز است. عدم تطابق صحیح بین جمعیت واقعی و تعداد نفرات ثبت شده در سامانه، می تواند منجربه بروز مشکلات و چالش های در تامین خدمات بهداشتی و درمانی گردد.
سرطان یک بیماری مهلک و جدی است
وی با بیان اینکه بالاترین آمار سرطان در استان یزد ثبت شده است گفت: سرطان یک بیماری مهلک و جدی است.
رییس شبکه بهداشت و درمان بافق از شهروندان خواست تا برای انجام آزمایش غربالگری به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ، خانه های بهداشت مراجعه نمایند.کارشناسان مرکز بهداشت شهرستان این آمادگی را دارند تا به به صورت کاملا رایگان معاینات لازم را انجام دهند و موارد مشکوک را شناسایی کنند و در صورت لزوم بیمار را به سطوح بالاتر درمان ارجاع دهند. این اقدام می تواند نقش بسزایی در تشخیص زود هنگام سرطان و افزایش شانس درمان موثر آن داشته باشد.
دکتر رنجبر با بیان اینکه سرطان رحم در میان بانوان بسیار شایع است، تاکید کرد بانوان محترم با مراجعه به مراکز جامع سلامت منطقه تحت پوشش خود و انجام معاینات دوره ای و آزمایش پاپ اسمیر در پیشگیری از این بیماری اقدام کنند
دکتر رنجبر افزود : ” باوجود اینکه از تمامی کارشناسان مراکز بهداشت خواسته ایم در تمامی مکان های عمومی حضور یافته و اطلاع رسانی نمایند، اما نیمی از شهروندان عدم آگاهی کافی یا بی توجهی بخشی از جامعه به اهمیت غربالگری و اقدامات پیشگیرانه دارند.
تغییر سبک زندگی
وی با اشاره به نقش عوامل غیر قابل تغییر مانند سن، وراثت و ژنتیک در بروز سرطان، افزود: 50 درصد سرطان ها با تغییر سبک زندگی، ورزش و تغذیه سالم قابل پیشگیری هستند.
دکتر امیر رنجبر در پایان با تاکید بر اهمیت سواد سلامت، از مردم شهرستان خواست با به دست آوردن اطلاعات و خدمات اولیه بهداشتی که به آن نیاز دارند در مورد مسایل مربوط به سلامتی خود مشارکت داشته باشند و تصمیمات درستی در زندگی خود بگیرند.