به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ با ارسال عکس و سوالات متنوع پیرامون بقعه«قاضی میرجعفر(ع)» از سوی شهروندان به هفته نامه افق کویر؛ گروه خبری پیرامون این موضوع با «هادی علیزاده» رییس «اداره اوقاف و امور خیریه» بافق گفتگویی نمود.
وی در پاسخ به این سوال که چه اطلاعات و مستنداتی از امامزاده قاضی میرجعفر(ع) موجود است، عنوان نمود:
اطلاعات و مستندات مرتبط با امامزادگان و بقاع متبرکه، به مرور زمان ممکن است از بین برود و اداره اوقاف حفظ و حراست از آن را به عهده دارد. وی دلیل عدم وجود تابلو امامزاده میرجعفر(ع) را نبود شجره نامه قطعی عنوان نمود.
سنگ نوشته قدیمی در حال بازنویسی است
وی در ادامه ذکر نمود: در بررسی های انجام شده پیرامون شجره نامه قاضی میرجعفر(ع)، سنگ نوشته ای قدیمی پیدا شده که اقدامات لازم به منظور بازنویسی آن صورت گرفته است. قابل ذکر است که هیچ دلیل قطعی وجود ندارد که سنگ نوشته نشان دهد که قاضی میرجعفر(ع) از نوادگان امام جعفر صادق است؛ اما در صورت اثبات آن می تواند، دلیل متقنی باشد که ایشان از نوادگان امام جعفر صادق(ع) هستند .
علیزاده تصریح نمود: تعداد امامزادگان در سطح کشور محدود می باشد، باید دقت گردد که اگر از امامزاده ای ذکر شود، ایشان پسر بلافصل آن امام محسوب میشود؛ با ذکر مثال امامزاده عبدا.. (ع)که طبق مستندات موجود، به عنوان امامزاده شاخص و برادر بلافصل امام رضا(ع) و پسر امام موسی کاظم(ع) هستند؛ این موضوع خاطر نشان می سازد؛ که ایشان امامزاده هستند، سایر امامزادگان؛ از جمله امامزاده جعفر(ع)، از نسل چهارم امام صادق(ع) بوده و بقاع متبرکه محسوب می شوند.
قطع درختان اکالیپتوس بنا به تصمیم هیئت امنا بوده است
وی دلیل قطع درختان «اکالیپتوس» در محوطه قاضی میر جعفر(ع) بافق را این چنین عنوان نمود: به منظور بهسازی فضای سبز قاضی میرجعفر(ع) می بایست طرح جامعی تعریف شود؛ که در آینده بتوان امامزاده را گسترش داد. وی در خصوص علت قطع درختان گفت: قطع درختان اکالیپتوس بنا به تصمیم هیئت امنا و از آنجایی که در بررسی های زیست محیطی به اثبات رسیده که درختان اکالیپتوس ضررهای زیادی را برای طبیعت به همراه داشته و می تواند مشکلات عدیده ای را در آینده ایجاد نماید، صورت گرفته است.
درختان ، زیتون، نخل و نارنج جایگزین خواهد شد
وی گفت: درختان اکالیپتوس، در زمان کم، رشد بیشتری داشته و قطع درختان بیشتر به چشم آمد و انشاا… در فصل مناسب درختان مقاوم تر نظیر، زیتون، نخل و نارنج را که همیشه سبز بوده و بازدهی بیشتری داشته را جایگزین خواهیم نمود و این امر صبوری مردم را می طلبد.
با توجه به شرایط اقلیمی خاص نیروی انسانی را می طلبد که تمام وقت حضور داشته باشد
وی در مورد عملکرد هیئت امنا قاضی میرجعفر(ع) عنوان نمود: در چند بازدیدی که بصورت نامحسوس از قاضی میرجعفر(ع) صورت گرفته، از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده است. از آنجایی که امامزاده در حاشیه شهر قرار داشته و شرایط اقلیمی خاص خود را دارا می باشد، نیروی انسانی را می طلبد که بتوانند تمام وقت آنجا حضور داشته باشند.
علیزاده در ادامه مسائل مالی را یکی از مشکلات اساسی عنوان نمود و گفت: با توجه به درامد کم بقعه، حقوق یک ماه متولی آن را نیز نمی دهد، لذا انتظار می رود از افرادی که بصورت افتخاری داوطلب این کار هستند، خدمات ارائه نمایند. اقدامی که در امامزاده عبدا… اجرایی شد و 200نفر خواهران و برادران به عنوان خادم افتخاری بدون هیچ چشم داشتی به زائرین ومجاورین امامزاده عبدا… خدمت رسانی می نمایند که شایسته تقدیر است.
همت نهادهای مرتبط لازم است
علیزاده در ادامه عنوان نمود: به همت خیرین سردر ورودی کاشی کاری شد و با وجود شرایط سخت منطقه گازکشی نیز انجام شد، همچنین سال گذشته در مراسم پیاده روی اربعین که در قاضی میرجعفر برگزار شد ،خدمات رسانی خوبی به زائرین صورت گرفت، قطعا کمبودهایی وجود دارد که باید مرتفع نمود و این امر همت نهادهای مرتبط را می طلبد.
علیزاده گفت: چندین مرتبه از محل موقوفات در ایام مختلف سال، از جمله روزهای تحویل سال جدید، مناسبت های ماه مبارک رمضان، مراسم ولادت و شهادت ائمه معصومین(ع) و دعای توسل، کمیل و ندبه را برگزار نمودیم که شکر خدا با استقبال خوبی روبرو شد ه است .
ساخت رواق در اطراف صحن قاضی میرجعفر، منوط به کسب مجوز از میراث فرهنگی است
وی عنوان نمود: ساخت رواق در اطراف صحن قاضی میرجعفر(ع)، که قدمت تاریخی داشته، منوط به کسب مجوز از میراث فرهنگی می باشد و وجود یک فضای کوچک در کنار بقعه کافی نمی باشد و به کمک خیرین، قریب به دو سال است که سالنی را در کنار بقعه متبرکه احداث نمودیم؛ که از همه امکانات رفاهی مورد نیاز از قبیل صدا و امکانات سرمایشی و گرمایشی برخوردار است.
قطعا بدون هیچ اغماضی در داخل بقعه، سنگ مزار امامزاده وجود دارد
علیزاده در توضیح پیرامون ابهام عدم وجود سنگ مزار امامزاده گفت: قطعا، بدون هیچ اغماضی، در داخل بقعه، سنگ مزار امامزاده وجود دارد. افرادی که از این امامزاده جلیل القدر حاجت گرفته اند، گواه این مدعاست که سید بزرگواری به خاک سپرده شده اند. همچنین هر ساله نذورات داخل امامزاده جمع آوری می شود.
وی در مورد تابلوی قاضی میرجعفر(ع) عنوان نمود: در ورودی قاضی میرجعفر تابلویی نصب شده و نام ایشان بر روی کاشی کاری حک شده، همچنین در کنار ورودی بهشت حسین(ع) نیز تابلو قاضی میر جعفر تعبیه شده و بر روی ضریح پارچه مخمل سبز رنگی وجود دارد که نام قاضی میرجعفر مزین شده و تابلو بالای سر ضریح که عالم ربانی آیت ا… شیخ محمد تقی از علمای برجسته بافق به این سید بزرگوار اشاره نموده است.
علیزاده در ابراز گلایه مندی برخی از شهروندان پیرامون عدم رعایت شئونات اسلامی عنوان نمود: از آنجایی که امامزاده از امکانات رفاهی و سرویس های بهداشتی برخوردار بوده و در محیطی قرار گرفته که حصار نداشته و از 4 سمت باز است و همچنین به شهرها و روستاهای اطراف مرتبط بوده، امکان وقوع هر اتفاقی وجود دارد، موضوع تامین امنیت از اولویت هاست و مسئولین مربوطه دوربین مدار بسته جهت نظارت ایجاد نمایند که بتوان بصورت شبکه ای یا ماهواره ای کنترل و نظارت بر منطقه صورت بگیرد.
زمین های اطراف امامزاده در حوزه اختیارات اداره میراث فرهنگی است
علیزاده در مورد اختصاص زمین های اطراف امامزاده به سالن ورزشی عنوان نمود: این زمین ها در حوزه اختیارات اداره میراث فرهنگی بوده و باید طرح جامعی بدین منظور تعریف شده و کمیسیون طرح توسعه تایید نماید و در صورت کسب مجوز علاوه بر سالن ورزشی، نصب سوله، سردخانه، ترمینال پسته نیز امکان پذیر خواهد بود؛ ولی در حال حاضر بواسطه معذوریت هایی که وجودد دارد، امکان پذیر نیست .
حکیمه السادات میرمحمدی- حدیث عباسی