رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد گفت: ارزیابیهای زیست محیطی، تنها مسیر توسعه صنایع جوار معدنی است.
به گزارش پایگاه خبری افق بافق به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجید دهقانیزاده رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد در نشست بررسی اجرایی شدن طرحهای نیروگاه و تولید ورق شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در استان، گفت: ارزیابیهای زیست محیطی تنها مسیر توسعه صنایع جوار معدنی است.
او، راهبرد سنگ تا قطعه را از برنامههای جدی استان عنوان کرد و حلقههای انتهایی فولاد همچون ورق را بستر و نیاز مبرم برای حوزه قطعهسازی و ماشینسازی در برنامه تحولی یزدِ نوین دانست.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با بیان اینکه یکی از حلقههای مفقوده استان تولید ورق است، اظهار داشت: در حال حاضر در تامین ورق برای بنگاههای قطعهسازی و ماشینسازی دچار مشکل هستیم.
دهقانیزاده خاطر نشان کرد: در فصل نوین مدیریت استان این مهم را به طور جد در دستور کار قرار گرفته و معتقدیم کشور به مرحلهای رسیده است تا از خام فروشی جلوگیری کند.
دهقانیزاده با اشاره به وضعیت نامطلوب سرمایهگذاری در کشور و به تبع آن در استان، اظهار داشت: یکی از سیاستهای مهم و اصلی نظام توسعه سرمایهگذاری است.
به گفته وی و بر اساس مطالعات پشتیبان برنامه هفتم توسعه کشور، سالیانه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است تا رشد ۸ درصدی محقق شود.
وی با بیان اینکه مسیر مهار تورم از رشد تولید بوده و اگر تولید در کشور شکل بگیرد قطعا بخش عمدهای از تورم مهار خواهد شد، بیان داشت: این اتفاق نیازمند عزم راسخی است تا با ایجاد فضای مناسب، حداقل سرمایهگذاریهایی که کشور میتواند به آن دسترسی پیدا کند از دست نرود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد با توجه به اینکه استان یزد به نرخ بیکاری طبیعی مردان دست پیدا کرده است، از دغدغه استان برای وضعیت بیکاری قشر تحصیلکرده و دانشآموختهای سخن گفت که حاضر نیست هر شغلی را بپذیرد.
دهقانیزاده با بیان اینکه استان یزد نیازمند مشاغلی از جنس دانش و فناوری و متفاوت از مشاغل سخت یدی است، اظهار داشت: قطعا این نیاز در حلقههای انتهایی فعالیتها پیدا خواهد شد. از این رو حرکت به سوی تکمیل زنجیرههای ارزش صنعت و معدن میتواند راهی برای حل مشکل دانشآموختگان در استان باشد.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان خواستار محیطزیست انسانی سالم و به دور از دغدغه برای شهروندان شد و توسعه پایدار را حق تمامی نسلها دانست و گفت: یکی از راههای رسیدن به توسعه پایدار ارزیابی آثار محیطزیستی طرحها (پروژهها) است.
دهقانیزاده بر همین اساس توسعه صنایع جوار معدنی را تنها از مسیر ارزیابیهای زیست محیطی معرفی کرد و گفت: تصمیم گیری در خصوص احداث واحد ورق شرکت چادرملو پس از تصویب در شورای برنامهریزی و توسعه استان، نیازمند انجام ارزیابیهای زیست محیطی خواهد بود.