به مناسبت 5 بهمن ماه روزجهانی “خنده” پایگاه خبری افق بافق گزارش می دهد: خنده یک درمان است

 به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ اولین بار، در سال 1998 بود که هندی ها تصمیم گرفتند زنجیره خنده را بیندازند و جشن خنده در “بمبئی” برگزار کنند؛ مراسمي که ” دکتر مادان کاتاریا” ، بنيانگذار حرکت يوگاي خنده آن را به راه انداخت تا به قول خودش عاطفه‌اي مثبت را براي تغيير خويشتن افراد و تغيير جهان به شيوه‌اي صلح‌آميز و مثبت به جريان درآورد.« کاتاریا یک پزشک هندی است که سال ها قبل، وقتی درحال تهیه مقاله ای درباره تاثیرات خنده درمانی بود، او تصمیم گرفت یک مرکز عمومی برای خنده راه اندازی نماید. او صبح همان روز ایده اش را در بوستانی عملی کرد و به افرادی که در حال ورزش بودند، گفت: همزمان با هم شروع به خندیدن کنند، پیشنهادی که خیلی ها آن را به شوخی تلقی کردند، اما وقتی پنج نفر از مردم با دکتر کاتاریا شروع به خندیدن کردند، کم کم اولین باشگاه خنده نیز تشکیل شد. اولین یکشنبه ماه می از 14 سال قبل به عنوان روز جهانی خنده در تقویم جهانی ثبت گردید، حال به همین مناسبت خبرنگار به سطح شهر رفته و گزارش میدانی با شهروندان داشته که در ادامه می خوانید:

در ابتدا ” ابوالفضل حسن زاده” که خود لبخند نیز داشت گفت: دیروز، هنگام نشستن دوستم برروی صندلی، صندلی را جابه جا کردم و اوزمین خورد من و دیگر دوستانم از این اتفاق ساعت ها خنده کردیم.

خندیدن، احساس آرامش را برقرار می کند

یکی از کسبه که تمایل به معرفی خود نداشت گفت: خندیدن، احساس آرامش را برقرار می کند، بنابراین همیشه لبخند را بروی صورت خود حفظ نمودم و همین لبخند باعث ایجاد ارتباط اجتماعی بهتر با افراد و دیگر دوستان می شود.
بانو 44 ساله که تمایل به معرفی خود نداشت گفت: دوران جوانی به اندک چیز ها می خندیدم، اما حال اینگونه نیست، اگر در فضای مجازی فیلمی را تماشا نمایم تا منجربه خنده ام گردد.
“حسن عسکری” با خنده گفت: بنده آدم خوش خنده ای هستم و در برابر اتفاقاتی که در زندگی روزمره رخ می دهد ناراحتی و غصه نمی خورم.

خنده میزان قند خون را کاهش می دهد

“محمد رضا” جوانی که خود لبخند نیز داشت گفت: خنده، گنجایش ریه را بسیار بالا می برد و اکسیژن زیادی وارد خون می شود و میزان قند خون را کاهش می دهد، همیشه می گویند خنده، قاتل بیماری هاست؛ پس بخند تا دنیا به رویت بخندد!
وی افزود: خودم آدم بسیار خوش خنده ای هستم و در حالت های شدید خنده، مجاری اشکی نیز وارد کار می شوند و صورتم از اشک خیس می شود؛ حتی رنگ چهره ام قرمز می گردد.

” فلاح” یکی دیگر از شهروندان گفت: وقتی که فرزندانم در خانه جمع می شوند و می خندند، درحالی که من موضوع خنده را نمی‌دانم؛ اما با خنده و خوشحالی آنان می‌خندم.

سپس یکی از شهروندان که تمایل به معرفی نداشت افزود: اگر خانم ها اجازه بدهند، همیشه ما آقایان می خندیم،اما متاسفانه این اجازه را نداریم.

” نرگس” با بیان اینکه خنده باعث تخلیه احساسات منفی و رفع نگرانی می شود، افزود: خنده باعث افزایش ترشح دو هورمون می شود و باعث سلامتی، شادابی بیشتر می گردد.

باید با لبخند از این مشکلات سخت عبور کرد

وی تصریح کرد: هنگام خندیدن حدود 17 ماهیچه صورت و 80 ماهیچه دیگر بدن درگیر می شود؛ پس چرا ما انسان ها نخندیم؟ همیشه مشکلات و شرایط اقتصادی وجود دارد، اما باید با لبخند از این مشکلات سخت عبور کرد.

یکی از شهروندان گفت: در طول روز اصلا نمی خندم، فقط شب های برای نمازجماعت به مسجد می آیم و با دوستان قدیمی خود گرم صحبت ویادآور خاطرات دوران گذشته می‌شویم، بیش از هر زمان دیگری می خندم.

وی افزود: به نظرم درگذشته مشکلات و گرفتاری ها کمتر بود و مردم توان خنده را داشتند نه این روزگار حالا!
سپس ” محمود حاجی حسنی” گفت: وقتی همکاران قدیمی خود را می بینم و تجدید خاطره می شود، آن لحظات دور هم بودن برای من و آنان سرشار از خنده و حرف های خودمانی می گردد.

در ادامه ” سید یحیی رضوی” افزود: زمانیکه شکر خدا را بخاطر همه نعمت هایش به جا می آورم، یک حس درونی مرا به وجد می آورد و از ته دل لبخند می زنم به گونه ای که برروی صورتم نقش می بندد.

خنده را به فراموشی سپردم

یکی از شهروندان که تمایل به معرفی خود نداشت گفت: با این اوضاع اقتصادی دیگر کسی خنده نمی کند، بنده از صبح تا عصر سرکار هستم، سپس با کوله باری از خستگی به خانه می روم و استراحت می کنم و خنده را فراموش کردم.
وی در پاسخ به این پرسش که « بیشتر چه چیزهایی شما را به خنده می اندازد؟» تصریح کرد: لطیفه و طنز که دوستان یا همکاران تعریف می کنند.

اگر مردم کشور حال خوشی داشته باشند به یقین می خندند

وی با بیان اینکه خندیدن در شرایط فعلی، کار بسیار دشواری برای مردم است اظهار داشت: دشواری های زندگی بسیار زیاد شده است، برای خنده نیازمند حال خوش است، اگر مردم کشور حال خوشی داشته باشند به یقین می خندند.
یکی از شهروندان با شعار اینکه “خنده بر هر درد بی درمان دواست ” گفت: چندین مرتبه این حس را تجربه کردم بعد از یک خنده طولانی تا ساعت ها یا در طول روز حال خوبی داشته ام. به نظرم خنده یک نوع درمان است.

حدیثه امیریان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا