به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ به بهانه ۲۷ سپتامبر روز جهانی گردشگری خبرنگار ما، به این مناسبت با” دکتر محمد رضا آیت اللهی” به گفتگو پرداخت که در ادامه می خوانید:
دکتر محمد رضا آیت اللهی گفت: اولین بار در قرن هیجدهم بشر به دیده یک صنعت به گردشگری نگریست اما قدمت گردشگری را می توان از ابتدای خلقت آدمی تصور کرد.گردشگری به مجموعه ای از فعالیت های آدمی گفته می شود که برای گذران اوقات فراغت خارج از محل زندگی انسان صورت پذیرد است در قرآن کریم صراحتا دستور داده شده است تا در زمین سیر و سفر کنید و آیه شریفه سیرو فی الارض اشاره بر همین موضوع دارد و می توان چنین استباط کرد که اگر گردشگری بر اساس حفظ معیار ها وموازین شرع صورت پذیرد خود یک عبادت است.
گردشگر در محیط جدید با آداب و رسوم قومیت ها آشنا می شود
وی افزود: توصیه دین مقدس اسلام به صله رحم می تواند یکی از مصادیق اشاعه گردشگری نیز باشد زیرا گاه برای دیدار از خویشاوندان باید کیلومتر ها طی طریق کرد و از شهری به شهر دیگر رفت.گردشگر در محیط جدید با آداب رسوم وسنن قومیت های دیگر آشنا می شود تبادل فرهنگ ها رقم می خورد و ذهن انسان را از رکود به افق های جدید روشن می سازد. از طرفی دیگر باعث افزایش رونق اقتصادی و کسب و کار می گردد و اشتغال زایی را بهبود می بخشد.
گردشگری یک منبع مهم کسب در آمد
آیت اللهی ادامه داد: امروزه کشور های جهان به گردشگری به عنوان یک منبع مهم کسب درآمد می نگرند. و در برخی تعاریف صنعت گردشگری به واژه صادرات نامریی تعبییر شده است. نکته حایز اهمیت در این صنعت سود قابل توجه نسبت به سرمایه گذاری اولیه است.گردشگری را می توان به چند دسته تقسیم نمود.
1) طبیعت گردی یا اکو توریسم:
که در ان بهره گیری از مواهب زیبای خدادادی طبیعت از جمله کوه دریا کویر وجنگل مد نظر است
2)گردشگری تاریخی:
سفر با هدف اشنایی با تاریخ وملیت یک قوم است .دیدار از بافت تاریخی شهر ها واثار وابنیه تاریخی وموزه ها از این دسته است
3)گردشگری مذهبی:
از قدیم الایام بشر در راستای انجام مناسک وایین های دینی به مکان های مقدس سفر نموده است.می توان این نوع سفر ها را پر قدمت ترین نوع گردشگری تاریخ بشر دانست.
4)گردشگری ورزشی:
ورزش وتفریح همواره دویار ناگسستنی قلمداد می شوند.و رویداد های ورزشی همواره منجر به اشاعه گردشگری بوده است.کشورهای پیشرو در زمینه میزبانی مسابقات ورزشی همواره در امدی هنگفت را به سوی ملت خویش سرازیر کرده اند.
۵)گردشگری مجازی:
امروزه مفهومی جدید با نام گردشگری مجازی واقعیت گرفته است.که هرچند لذت و فواید گردشگری واقعی را ندارد اما در راستای برخی از اهداف گردشگری بوده است.اشنایی با اداب وسنن و بازدید مجازی از موزه ها اثار وابنیه تاریخی وتماشای مواهب زیبای طبیعت از جمله این مثال هاست و می تواند برای افراد کم در امد تا اندازه ای منجر به نشاط روح و افزایش اطلاعات وتبادل فرهنگ ها شود.
وی در پایان گفت: کشور عزیز ایران با داشتن کیلومتر ها سواحل دریایی، جنگل های انبوه ،کوه ها و قلل سر به فلک کشیده،کویر های بکر و رود خانه های خروشان می تواند یکی از مقاصد مهم گردشگری در جهان باشد. شما می توانید هم زمان با اسکی کردن در کوه دماوند با طی طریق به سواحل نیلگون خلیج فارس به شنا بپردازید چنین جاذبه هایی در کمتر کشوری از جهان دیده می شود. امید است مردم و مسولین کشورمان با عنایت به این موضوع و با همفکری هم آینده ای روشن را فرا روی فرزندان این سرزمین به ودیعه بگذارند. به امید روزهای خوب.
حدیثه امیریان