
به گزارش پایگاه خبری افق بافق؛ تنیس روی میز، ورزشی که در نگاه اول شاید ساده به نظر رسد، اما در پس هر ضربه و حرکت آن، دنیایی از تمرکز، سرعت عمل، تاکتیک و استراتژی نهفته است. در شهرستان بافق، این رشته شاهد شکوفایی استعدادهای درخشانی بوده که با حمایت خانواده ها و مربیان دلسوز، نام این دیار را در سطح استان و کشور بر سر زبان ها انداخته اند. در این شماره خبرنگار ورزشی ما به سراغ بازیکنان و مربیان این رشته رفته و با آنان به گفتگو پرداخته که در ادامه می خوانید:
هشت سال تلاش و رسیدن به قلههای موفقیت
“زهرا مصطفی پور”، بازیکن با سابقه تنیس روی میز بافق، از هشت سال تلاش بی وقفه خود برای خبرنگار ما گفت: در کنار تنیس روی میز، به فوتسال هم می پرداختم ، اما پس از مصدومیت، دیگر ادامه ندادم و تمام تمرکزم را برروی تنیس روی میز گذاشتم.
وی درباره افتخارات خود افزود: در مسابقات استانی یزد نفر دوم جوانان شدم، همچنین در منطقه هشت، نفر سوم امید و بزرگسالان استان یزد را کسب نمودم، در رده جوانان جزء نفرات برتر کشور( 32 و 64) انتخاب شدم.
پدرم راکتم را از بافق به اصفهان آورد
مصطفی پور یکی از خاطرات تلخ خود را به مسابقات اصفهان نسبت داد و گفت: روز قبل از مسابقه راکتم را گم کرده بودم و صبح روز بعد پدرم آن را از بافق برای من آورد؛ اما شیرینی موفقیت ها، همه دشواری ها را جبران کرده است.
وی ورزش تنیس روی میز را ترکیبی از ذهن و جسم دانست و به علاقمندان توصیه کرد: از کودکی این ورزش را آغاز کنند تا در نوجوانی به بازیکن حرفه ای تبدیل شوند.
ورزشکار تنیس روی میز در پایان از پدر و مادر خود به خاطر حمایت های بی دریغشان و همچنین از مربیان و باشگاه سنگ آهن برای فراهم آوردن بهترین امکانات تشکر و قدردانی نمود.
جا پای مادر گذاشتن
“فاطمه زهرا دهقانی” 16 ساله، که سه تا چهار سال است وارد این رشته شده و دو سال را به طور حرفه ای دنبال می کند، گفت: با توجه به اینکه مادرم مربی این رشته بود، بسیار به من کمک کرد و همیشه می گفت هر کدام از رشته های ورزشی که علاقه داری انتخاب کن و افتخاراتی برای شهر و دیار خود کسب نمایید.
کشف استعداد توسط مادر مربی
“فاطمه حاجی حسنی” اظهار داشت: از 14 سالگی به طور حرفه ای وارد این ورزش شدم. مادرم مربی تنیس روی میز بود، پس از مشاهده استعداد من، مرا به این رشته تشویق کرد و همین باعث شد که وارد این حرفه ورزشی بشوم.
وی درباره مقام های کسب شده خود گفت: مقام اول منطقه 8 را کسب نمودم و جزء 16 نفر برتر نوجوانان و راه یافته به مسابقات کشوری شدم. در مسابقات بزرگسالان نیز جزء هشت نفر برتر قرار گرفتم و در مسابقات نونهالان نیز اغلب نفرات اول بودم.
“حاجی حسنی” درباره تاثیر ورزش بر درس خود گفت: برای درس خواندن برنامه ریزی کرده ام. قبل از نوبت تمرین، بخشی از درس هایم را مرور می کنم و بعد از آن نیز، مشغول خواندن دروس می شوم.
از مهدکودک تا قهرمانی
” زینب جعفری” با هشت سال سابقه در این رشته ورزشی گفت: در پنج سالگی به مهد کودک می رفتم. برای شهرستان مربی آورده بودند که بچه ها را استعدادیابی کند. وقتی متوجه شدند که من در این زمینه استعداد و علاقه دارم، مرا تشویق کردند که وارد این رشته شوم.
وی به علاقمندان به تنیس روی میز توصیه کرد: اگر واقعا به این رشته علاقه دارید، زودتر وارد شوید و آن را جدی ادامه دهید تا بتوانید مقام کسب کنید.
کوچکترین عضو با بزرگترین افتخارات
“ثنا بهبهانی” 11 ساله و کوچیکترین عضو تیم تنیس روی میز گفت: در 6 سالگی نیمه حرفه ای شدم و به این بازی ادامه دادم.
وی در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه مقام های کسب نموده است اظهار داشت: در استان مقام اول را کسب کردم و به اردوی تیم ملی دعوت شدم.
” عظیمه خواجه مبارکه “، مسئول استعداد یابی و مربی تنیس روی میز سنگ آهن، با اشاره به شروع فعالیت خود از هفت سالگی گفت: مربیگری درجه سه را در سال 1396 و در حال حاضر مربیگری درجه یک را دارم. از سال 1397 به عنوان مربی باشگاه انتخاب و قرار داد بسته شد.
تنیس روی میز در استان حرف اول را می زند
وی افزود: رشته تنیس روی میز نه تنها در شهرستان بافق، بلکه در استان نیز حرف اول را می زند و این نتیجه تلاش بازیکنان است.
خواجه مبارکه ادامه داد: رشته تنیس روی میز زمان براست و حدود یک سال و نیم طول می کشد تا حرفه ای شوید و یا به مسابقات استانی راه یابید، اما برای علاقه مندان این زمان بر بودن نیز شیرین است.
یک راکت تنیس روی میز 16 میلیون تومان
وی این رشته را پر هزینه دانست و توضیح داد: یک راکت 16 میلیون تومان هزینه دارد که البته بستگی به سطح بازیکن دارد راکت یک و نیم میلیونی نیز وجود دارد که برای بازیکنان نیمه حرفه ای مناسب است.
سالن از نظر سرمایشی و گرمایشی مناسب است
وی درباره امکانات سالن افزود: سالن تنیس روی میز از نظر سرمایشی و گرمایشی مناسب، اما فضا بسیار کم است. ما 8 میز داریم و با توجه به اینکه تعداد بازیکنان زیاد است، مشکل ما کمبود فضاست هر میز نهایتا دو نفر می تواند بازی کند و مجبوریم دو رده سنی را با یکدیگر ادغام کنیم. در هر مرحله 25 الی 30 نفر حضور دارند، اما تنها 16 نفر می توانند بازی کنند . اگر بتوانیم این مشکل را حل کنیم وضعیت بهتر خواهد شد.
خواجه مبارکه اضافه کرد: از سن 5 الی 6 سالگی می توان استعداد یابی را انجام داد. خانواده ها اگر می دانند فرزند خود علاقه دارد، حتما برای استعداد حضور یابند. این رشته ورزشی هیجانی و برای تمرکز و هوش بچه ها بسیار مفید است این ورزش باید از رده سنی پایین شروع شود تا بعد از چند سال ورزشکار نیمه حرفه ای شده باشد.
آسیب دیدگی تنیس روی میز کم است
وی درباره نحوه انتخاب اعضای تیم گفت: باتوجه به اینکه این ورزش تکنیک و تاکنیک زیادی دارد و باید به طور حرفه ای دنبال شود، ابتدا استعدادیابی صورت می گیرد. ما طبق فاکتورهایی که مد نظر داریم؛ اعم ازتمرکز و هماهنگی، انتخاب ها را انجام می دهیم. استعداد برخی افراد از همان روز های اول مشخص می شود، درحالی که استعداد برخی دیگر پس از مدتی آشکار می گردد که آیا می توانند وارد این رشته شوند یا خیر. این ورزش نیاز به تمرکز و دقت بالایی دارد تا بازیکن در صدمی از ثانیه، بتواند عمل کند. آسیب دیدگی در این بازی بسیارکم است.
وی تاکید کرد: بعضی ها فکر می کنند این ورزش بسیار ساده است، در صورتی که این ورزش تکنیک و تاکینیک زیادی دارد این بازی حدود 25 نوع سرویس پیچ دارد که بازیکنان باید خوب یاد گرفته باشند.
در ادامه ” مریم نوابی ” مربی تنیس روی میز گفت: از دوران راهنمایی این ورزش را آغاز نمودم و در خانه میز تنیس داشتیم و با بچه های فامیل بازی می کردیم. در سال 1397 وارد باشگاه شدم ومربیگری درجه سه را دریافت کردم.
حدیثه امیریان