همیار پست در یزد راه اندازی می شود

به گزارش پایگاه خبری افق بافق به نقل از ایسنا؛ سرپرست اداره کل پست استان یزد ضمن اشاره به استقبال یزدی‌ها از خریدهای اینترنتی با ثبت ماهانه ۱۷ هزار مورد، از جمله برنامه‎های هفته پست در استان را رایگان شدن بازدید عموم از موزه‎‌های پست در شهرهای یزد و میبد بازدید در روز دوشنبه و را‎ه‌اندازی پیک شهری با عنوان «همیار پست» برای ارسال مرسولات داخل شهری بدون مراجعه به باجه‎های پستی را نام برد.

«حمیدرضا آقاجانی» امروز یکشنبه شانزدهم مهرماه به مناسبت روز جهانی پست در جمع خبرنگاران، اهالی پست را از دیرباز حتی دوران هخامنشیان که پست ابتدایی تشکیل شده تاکنون، انسان‌هایی زحتمکش خواند و تصریح کرد: هر چند با توجه به توسعه تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی طی سالیان اخیر، پیش‌بینی می‌شد که فعالیت‌های پستی دچار رکود و حتی نابود شود ولی امروز در دنیا ترافیک مرسولات پستی را در بیشترین حد خود شاهدیم.

وی با بیان این که امروز علی رغم پیشرفت تکنولوژی ارتباطاتی، تامین بسیاری از مایجتاج مردم از طریق پست انجام می‎شود، از  شدت گرفتن این پاندومی با شیوع بحران کرونا خبر داد.

آقاجانی نقش امروز پست در جوامع را حائز اهمیت خواند و عمده علل این نقش آفرینی را تاثیرگذاری آن بر صرفه جویی در زمان، جلوگیری از ترددهای غیرضرور شهری و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از آن، کوچک شدن پیکره‌ی سازمانها به دنبال حذف پیک‌های ادارات، همچنین تامین امنیت و کاهش فساد اداری با کاستن از ارتباط بین خدمت‌دهنده و خدمت‌گیرنده ذکر کرد.

وی خاطرنشان کرد: پست امروز علاوه بر خدمات سنتی خود، خدمان نوینی را به مخاطبان ارائه می‌کند که از آن جمله می‌توان به خدماتی همچون پست مستقیم،  پست جواب قبول، خدمات تجارت الکترونیک، پست نت و احراز نشانی اشاره کرد.

سرپرست اداره کل پست استان در ادامه عمده اقدامات پست در یزد طی یک سال گذشته را  ارتقای سیستم‌های سخت افزاری پست، تجهیز موزعین به دستگاه‌های پور اندرویدی، توسعه خدمات پستی با همکاری بخش خصوصی، راه اندازی سیستم پاسخگویی به شکایت، گسترش سرویس تمبر شخصی، ایجاد موزه تمبر در شهر یزد، راه اندازی مرکز نوآوری در زمینه تجارت الکترونیک و لجستیک پیشرفته برشمرد.

وی میزان توزیع مرسولات وارده به استان در یکسال اخیر را سه میلیون و ۴۰۰ هزار مرسوله عنوان و اضافه کرد: به عبارتی روزانه ۱۲ هزار مرسوله به همت ۱۰۰ نفر نامه‌رسان در استان توزیع می‌شود یعنی هر نامه‌رسان به طور متوسط برای توزیع ۱۲۰ مرسوله در روز به حدود ۱۰۰ نشانی مراجعه دارد و این جدا از روزانه ۱۰ تا ۱۵ مراجعه موزعین به آدرسها برای احراز نشانی است.

آقاجانی گفت: طی یک سال گذشته یک میلیون و ۵۶۰ هزار مرسوله نیز از استان به مقاصد مختلف ارسال شده که به طور متوسط روزانه ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ مرسوله بوده است.

به گفته وی، طی یکسال گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن، به لحاظ مرسولات وارده به استان  ۱۲ تا ۱۵ درصد رشد و در بخش مرسولات صادره از استان نیز ۱۰ درصد افزایش داشته‌ایم.

وی همچنین از توزیع ۶۴ هزار فقره کارت سوخت و به همین میزان گذرنامه در یکسال اخیر خبر داد و افزود: بخش اعظمی از گذرنامه توزیعی در بازه اندک زمانی اربعین حسینی صورت گرفته است.

این مسئول خاطرنشان کرد: به طور معمول تقریباً ۱۰ درصد کارتهای سوخت و خودرو توزیع نمی‌شود و دلیل عمده آن نیز نقص نشانی‌ها عمدتاً به دلیل نداشتن پلاک شهرداری در برخی واحدهاست به طوری که ۹۶ درصد مرسولات به دلیل شناخت نامه‌رسان‌ها به آدرس‌ها با موفقیت انجام می‌شود که در همین رابطه نیز امیدواریم شهرداری‌ها نسبت به نصب پلاک برای واحدها اهتمام بیشتری داشته باشند.

وی به افزایش استقبال یزدیها از خریدهای اینترنتی نیز اشاره و عنوان کرد: از سال ۱۳۹۷ تاکنون افزایش خریدهای اینترنتی در استان را شاهدیم به طوری که ماهانه ۱۷ هزار خرید اینترنتی در استان صورت می‌گیرد و بنا بر آمارهای ثبت شده طی یک سال اخیر در استان ۲۵۰ هزار مورد خرید اینترنتی صورت گرفته که توزیع کالاها توسط موزعین پست به موقع صورت گرفته است.

وی در بخش پایانی سخنانش از برنامه‎های تدارک دیده شده برای هفته پست در استان به آغاز فعالیت شماره تلفن چهار رقمی ۳۳۷۴ از فردا برای پاسخگویی به سئوالات پستی شهروندان،  رونمایی از پیک شهری با عنوان «همیار پست» با همکاری بخش خصوصی جهت جلوگیری از مراجعات به باجه‌های پستی برای ارسال مرسولات در داخل شهر، راه‌اندازی باجه پستی در ایستگاه مرکزی راه آهن یزد و نیز راه اندازی کشیک بعد از ظهر واحد قبول در دفتر شهید صدوقی واقع در بلوار نواب و تحویل مرسولات تا ساعت ۱۷:۰۰ اشاره کرد.

این مسئول همچنین از نوسازی و افزایش ناوگان پستی استان طی روزهای آتی خبر داد و اعلام کرد: به مناسبت روز جهانی پست، فردا دوشنبه هفدهم مهرماه، موزه پست و ارتباطات استان مستقر در چارپارخانه تاریخی میبد و نیز موزه تمبر و فلاتیک یزد مستقر در دفتر پست امام خمینی(ره) برای بازدید عموم رایگان است.

در بخش دیگری از این نشست «عبدالعظیم پویا» محقق و نویسنده میبدی در حوزه تاریخ و میراث فرهنگی با اشاره به راه اندازی اولین سرویس پستی ایران در دوران هخامنشیان، گفت: این خدمات از طریق چاپارها و چاپارخانه‌ها در نقاط مختلف کشور با سرعت بالایی صورت می‎گرفت.

وی یکی از مسیرهای ارتباطی در پست قدیم کشورمان را شاهراه ری – کرمان ذکر کرد و گفت: در این مسیر چاپارخانه‌های متعددی وجود داشت که یکی از آنها چارپارخانه تاریخی میبد بوده است.

پویا در ادامه به تخریب تدریجی این مکان تاریخی به دنبال تعطیلی فعالیت‌های ارتباطی در دوره قاجار و از بین رفتن بسیاری از فعالیت‌های مدنی در ان روزگار، گفت: در دهه ۷۰ تقریباً ویرانه‌ای از این بنا باقی مانده بود و از آنجایی در آن مقطع زمانی واحدی از میراث فرهنگی در میبد وجود نداشت، با کمک‌های مردمی مرمت آن را دنبال کردیم و خوشبختانه بعدها یعنی در سال ۱۳۸۰ به همت پست استان یزد، این محل به موزه تاریخی پست و ارتباطات تبدیل شد که امروز مورد استقبال بسیاری از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا