
به گزارش پایگاه خبری افق بافق، هتل چهار ستاره نیکان، نگین اقامتی شهرستان بافق، که با معماری خاص خود به شکل کشتی شناخته میشود، در سال ۱۳۹۲ افتتاح شد. این هتل ۷ طبقه با ۶۵ واحد اقامتی و ظرفیت ۱۶۰ تخت، در گروه هتلهای عالی استان یزد قرار دارد و از شرق به نخلستانهای زیبا و از جنوب شرق به شهرک توریستی آهنشهر مشرف است. این مجموعه با بیش از ۸۰ پرسنل خدمات ارائه میدهد. در شماره اخیر، خبرنگار ما با «حیدر شفیعی»، رئیس جدید هتل نیکان، به گفتوگو پرداخته است.
سوابق و آغاز دوره ریاست جدید
«حیدر شفیعی» متولد ۱۳۶۶ و دارای مدرک کارشناسی و مدرک بین المللی مدیریت هتلداری است. وی با ۲۱ سال سابقه کاری در صنایع مختلف، فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۸۴ در شرکت سنگ آهن مرکزی آغاز کرده و پیش از این در شرکتهایی چون “شهداب”،”آریا معدن”، شرکت تعاونی مصرف آهنشهر و باشگاه فرهنگی ورزشی آهن فعالیت داشته است.
شفیعی با اشاره به آغاز مسئولیت جدید خود گفت: «حدود سه ماه از معرفی من به عنوان رئیس هتل نیکان میگذرد. با اینکه هتل تاکنون فعالیت چشمگیری داشته است، اما به دلیل وضعیت مالی شرکت سنگآهن مرکزی، تغییرات اساسی در زیرساختها انجام نشده بود.»
بازسازی ۷ تا ۸ میلیارد تومانی «قلب هتل»
مدیر هتل نیکان، فرسودگی آشپزخانه را مهمترین چالش فعلی دانست و آن را «قلب هتل» نامید.
وی افزود: آشپزخانه هتل از زمان تأسیس تاکنون تعمیرات اساسی به خود ندیده و متأسفانه تمام وسایل آن فرسوده شده بود. پس از نشستی که با مدیران ارشد داشتیم، مقرر شد کل ساختار تغییر کند. تصمیم گرفتیم ابتدا زیرساختهای هتل را اصلاح نموده؛ سپس به سراغ بهبود خدمات برویم.
شفیعی برآورد هزینه این بازسازی را که شامل تعویض وسایل فرسوده و اصلاح زیرساختها است، حدود ۷ تا ۸ میلیارد تومان اعلام کرد و هدف آن را ارائه کیفیت غذایی بهتر به کارکنان شرکت سنگآهن مرکزی دانست.
مدیریت نیروی انسانی و ظرفیت پخت غذا
رئیس هتل نیکان در خصوص مسائل نیروی انسانی اظهار داشت: ما تغییراتی را برای بهره وری بیشتر نیروها در نظر داریم. هتل نیکان علاوه بر ارائه غذا به پرسنل شرکت، میزبان مهمانان خارجی، توریستها و مسافران خارج از استان نیز هست؛ لذا باید از آشپزی استفاده کنیم که توانایی حفظ استانداردهای هتلی را داشته باشد.»
وی با اشاره به فشار کاری آشپزخانه گفت:ظرفیت استاندارد آشپزخانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر است، اما در ماه رمضان حجم پخت غذا تا حدود دو هزار پرس نیز رسیده که بسیار بیش از ظرفیت واقعی است.
او تأکید کرد: برای جلب رضایت پرسنل، در روزهایی که حجم غذا بالاست یا تعمیراتی در شرکت در جریان است، از نمایندگان شورای کارگری و بهداشت دعوت میکنیم تا از نزدیک بر روند کار سرکشی کنند و کیفیت غذا بالا بماند.
طرحهای توسعه و آینده اقامتی بافق
شفیعی در پاسخ به انتقاد شهروندان مبنی بر فواید هتل نیکان برای شهرستان بافق، چشمانداز آینده را بسیار حساس دانست: با توجه به کارخانههای جوار معدنی که در حال ساخت هستند، این هتل برای ۲ سال آینده بافق، حتی اگر دو هتل دیگر نیز مشابه آن ساخته شود، باز هم ظرفیت بسیار کمی خواهد داشت و جوابگوی نیاز منطقه نیست.»
تکمیل طرح های نیمهتمام
مدیر هتل نیکان برنامه آتی خود را، علاوه بر بازسازی کامل، تکمیل طرح های نیمه تمام اعلام کرد و افزود: «ما یک سالن آمفیتئاتر به نام “وحشی بافقی” با ظرفیت حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر داریم؛ متأسفانه نیمهکاره رها شده است؛ اگر بتوانیم این سالن را تکمیل کنیم؛ قطعاً گامی مثبت در جهت منافع شهر و استان خواهد بود.
نقش اقتصادی و چشمانداز ارتقاء به ۵ ستاره
شفیعی بر نقش اقتصادی هتل در درآمدزایی گردشگری بافق تأکید کرد: در حال حاضر تیم “شهید قندی” یزد در هتل اسکان دارد. برخی شهروندان بدون اطلاع انتقاد میکنند که چرا تیمی دعوت شده، در حالی که نمیدانند اقامت یکشبه این تیم، چه درآمدزایی برای هتل و همچنین برای کسبه شهرستان بافق دارد.
وی همچنین با تأکید بر استانداردهای آشپزخانه گفت: «آشپزخانه هتل نیکان اولین آشپزخانه تمام صنعتی در شهرستان بافق است. در آشپزخانه از بهترین مواد اولیه استان یزد استفاده میشود؛ چندین سال متوالی است که به عنوان رستوران برتر شهرستان انتخاب شده است.
آمادگی برای همکاری با حوزه گردشگری
مدیر هتل نیکان در پایان بر آمادگی خود برای همکاری با حوزه گردشگری تأکید کرد: «در حال حاضر تور بافقگردی نداریم، اما در نظر داریم فردی را در هتل مستقر کنیم تا به عنوان لیدر، مهمانان را با جاذبههای گردشگری بافق آشنا سازد. تلاش ما این است که در آینده نزدیک، هتل ۴ ستاره نیکان را به هتل ۵ ستاره ارتقا دهیم .»
اکرم عباسی- حدیثه امیریان