دور دور در شبکه های اجتماعی

به گزارش پایگاه خیری افق بافق؛ در دنیای امروز که سرعت انتقال اطلاعات حرف اول را می‌زند، شبکه‌های اجتماعی نقشی کلیدی و غیرقابل انکار در زندگی روزمره ما ایفا می‌کنند. به مناسبت روز شبکه‌های اجتماعی، خبرنگاران افق بافق با تنی چند از شهروندان به گفتگو پرداخته که در ادامه می خوانید:

کنترل فرزندان با ورزش و مهارت‌آموزی

“لیلی قلی پور” درابتدای این گفتگو به خبرنگار افق کویر گفت: خودم چندان اهل فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیستم و تلاش کرده ام فرزندانم را نیز کمتر درگیر آن کنم.
وی با ابراز تاسف از عدم دسترسی زود هنگام به اینترنت ملی افزود: برای اینکه فرزندانم درگیر فضای مجازی نشوند، آن ها را به سمت ورزش سوق داده ام، آنان اوقات فراغت خود را با کلاس‌های شنا می گذرانند.

ساعت‌ها در فضای مجازی بدون ناراحتی

بانویی 37 ساله که تمایل به معرفی خود نداشت اظهار داشت: من ساعت ها در شبکه های اجتماعی وقت خود را سپری می کنم و اصلا هم از این کار ناراحت نیستم.

جلوگیری از اعتیاد

مردی 44 ساله نیز بیان کرد: بنده به عنوان پدرخانواده سعی می کنم کمتر گوشی در اختیار فرزندانم قرار دهم. متاسفانه این شبکه های اجتماعی اعتیاد آور هستند و اگر از سوی خانواده ها یا خود فرد کنترل نشوند، یقینا در آینده مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت .
وی افزود: فرزندانم را به شرکت در کلاس های ورزشی و آموزشی‌های هنری تشویق نمودم.

جلوگیری نوجوان درگیر فضای مجازی

یکی از شهروندان که تمایل به معرفی خود نداشت گفت: دخترم که 15 سال دارد، در شبکه های اجتماعی با دوستانش در ارتباط بود و من بسیار ناراحت بودم که تمام وقت خود را با پیام دادن و فیلم دیدن در فضای مجازی سپری می کند بنابر تصمیم من و مادرش گوشی او را چند روزی گرفتیم که خوشبختانه مشغول آموزش بافت عروسک است.

شبکه های اجتماعی وقت‌گیر و بی‌فایده برای جوانان

“علیرضاحمامی زاده”جوانی که باوجود سن کم، یک مغازه اسباب فروشی را مدیریت می کند، گفت: شبکه های مجازی بسیار وقت گیر هستند و هیچگونه فایده ای ندارد. ما جوانان باید از اوقات فراغت خود را به خوبی استفاده کنیم.
امیرمحمد برزگری نوجوان15 ساله دیگر نیز گفت: من از فضای مجازی استفاده می کنم، اما این مدت بیشتر از برنامه های ایرانی استفاده کرده ام. واقعا فضای مجازی وقت گیر است و باید زمان استفاده از آن را کم کنیم و اوقات فراغت خود را با ورزش هایی مثل فوتبال سپری کنیم. یکی دوساعت در روز برای ورود به فضای مجازی کافی است .
“منیژه دهقان زاده”، مدیر بازنشسته آموزش و پرورش و مشاور مرکز مشاوره باقرالعلوم (علیه السلام) زیر نظر آموزش وپرورش در این باره گفت: امروزه فضای مجازی بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره انسان ها شده است، از ارتباطات اجتماعی تا خریدهای برخط(online) آموزش و حتی کار، همه‌چیز به این فضا گره خورده است. اما در کنار تمام مزایای گفته شده ، خطراتی همچون: اخبار جعلی، کلاهبرداری اینترنتی و اعتیاد دیجیتال نیز وجود دارد.
در اینجا، نکاتی ساده، اما مؤثر را برای استفاده ایمن و هوشمندانه از فضای مجازی با شما به اشتراک می‌گذاریم:
۱. حریم خصوصی خود را جدی بگیرید:
– رمزهای عبور قوی بسازید (ترکیبی از حروف، اعداد و نمادها) – از انتشار اطلاعات شخصی (آدرس، شماره تماس، عکس‌های خصوصی) در شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
۲. هوشمندانه خرید کنید:
– فقط از سایت‌ها و پایگاه های معتبر خرید کنید.
– قبل از پرداخت، نظرات کاربران قبلی را بررسی کنید.
– هرگز اطلاعات کارت بانکی را در پیام‌رسان‌ها یا سایت‌های ناشناس وارد نکنید.
۳. اخبار جعلی را تشخیص دهید:
– قبل از هر خبر، منبع آن را در سایت‌های معتبر (مانند خبرگزاری‌های رسمی) بررسی کنید.
– عکس‌ها و ویدیوها را اعتبارسنجی کنید.
– از انتشار مطالب احساسی و بدون منبع خودداری کنید.
۴. زمان خود را مدیریت کنید:
– برای جلوگیری از اعتیاد به فضای مجازی، ساعت‌های مشخصی را به آن اختصاص دهید.
– قبل از خواب از چک کردن شبکه‌های اجتماعی بپرهیزید تا کیفیت خوابتان کاهش نیابد.
– به جای پرسه‌زنی بی‌هدف، از فضای مجازی برای یادگیری مهارت‌های جدید استفاده کنید.- زمان محدودى (٣٥-٢٥ دقيقه) براى هر بار استفاده از فضای مجازی تعيين كنين.
تحقيقات نشان مى دهد محدوديت‌هاى زمانى، استرس را كاهش و بهره‌ورى را افزايش می دهند
-زمان مشخصی را برای استفاده از فضای مجازی در نظر بگیرید
-زمان استفاده از اینترنت را یادداشت کنید
یکی دیگر از روش های پیشگیری از اعتیاد به فضای مجازی ثبت زمان هایی است که از آن استفاده کرده اید، شما می توانید یک جدول با ستون های روزهای هفته، نوع فعالیتی که در فضای مجازی انجام داده اید و ساعت استفاده از آن، تنظیم کنید .
پس از هر هفته یا هر ماه ساعت های استفاده از فضای مجازی را باهم جمع بزنید تا خودتان متوجه شوید که چه مقدار در این فضا گذرانده اید، اگر این ساعت بین 56 تا 70 ساعت در هفته باشد؛ یعنی شما اعتیاد به فضای مجازی پیدا کرده اید.
۵. کودکان را در فضای مجازی تنها نگذارید:
– با تنظیم کنترل والدین، دسترسی کودکان به محتوای نامناسب را محدود کنید.
– با فرزندان خود درباره خطرات گفت‌وگو با غریبه‌ها در اینترنت صحبت کنید.
– بازی‌ها و برنامه‌های مورداستفاده آن‌ها را بررسی کنید.
۶. به احساسات خود توجه کنید:
تجربه هيجان‌هاى منفى (اضطراب، غم و خشم) استفاده بيهوده از فضاى مجازى را بيشتر می كند!
به جاى فرار از تجربه هيجان منفى با فضای مجازی، به دنبال راهكار اساسى باشيد
۷.جایگزین مناسب انتخاب کنید:
گاهی اغلب افراد از فضای مجازی تنها برای بازی های اینترنتی استفاده می کنند، شما می توانید بازی هایی مثل تخته، بدمینتون ، بستکبال و غیره را جایگزین بازی های اینترنتی کنید .
۸.با نزدیکان خود بیشتر ارتباط داشته باشید:
همه انسان ها نیاز دارند که با دوستان، خانواده و آشنایان خود صحبت کنند و تعامل برقرار کنند. شما نیز باید سعی کنید تمام اوقات فراغت خود را صرف استفاده از فضای مجازی نکنید، گاهی نیز به دیدن نزدیکان خود بروید.
سخن آخر این که فضای مجازی مانند یک چاقوی دو لبه است که اگر با آگاهی و مسئولیت‌پذیری از آن استفاده کنیم، می‌تواند زندگی ما را ساده‌تر و پربارتر کند اما بی‌احتیاطی در این فضا ممکن است به آسیب‌های جبران‌ناپذیری منجر شود.

حدیثه امیریان_ مهدیه شبان زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا