به گزارش پایگاه خبری افق بافق ؛ مدارسی در جامعه مشغول به فعالیت هستند که با روشی متفاوت از دیگر مدارس به آموزش می پردازند و یکی از این روش ها، شیوه “مکتب خانه” است در شهرستان بافق نیز این نوع مدرسه از مهرماه 1402 آغاز به فعالیت کرده است خبرنگاران ما برای جویا شدن از روش آموزش این مدرسه با مدیر آن گفتگو نمودند که در ادامه می خوانید:
“محسن قیصری” گفت: حافظ کل قرآن از موسسه قرانی فرهنگی” بیت الاحزان” حضرت فاطمه زهرا (س) هستم و از سال 1388 در مجموعه بیت الاحزان فعالیت قرآنی دارم و در نقاط مختلف کشور برنامه های قرانی داشته ام.
وی بیان کرد: بنده به دعوت امام جمعه سابق، شعبه ای از موسسه بیت الاحزان “یاس نبی” را دایر نمودم و امام جمعه فعلی نیز از موسسه حمایت کرد و در حال حاضر وی رئیس موسسه بوده و من نیز مدیریت آن را به عهده دارم.
در کنار تحصیل حافظ کل قرآن می شوند
وی افزود: به مدت 3سال است که با همکاری آموزش و پرورش، طرحی به نام مدارس قرآن بنیان شده که حفظ قرآن همراه با تحصیل است دانش آموزان پایه هفتم پذیرش می شوند و در طی سه سال در کنار تحصیل حافظ کل قرآن نیز خواهند شد.
وی عنوان کرد: پس از سه سال دانش آموزان ترتیل، صوت، لحن و مفاهیم قرآن را می آموزند و می توانند قرآن را نیز ترجمه نمایند و در کنار آموزش قرآن، به مطالعه مطالب درسی نیز می پردازند وی گفت: از ساعت هفت و نیم تا شانزده و سی دقیقه در مدرسه حضور دارند و بخشی از زمان را به ناهار و استراحت نیز خواهند گذراند.
مکالمه انگلیسی و عربی در کنار آموزش قرآن و دروس تحصیلی
وی گفت: سه ساعت از زمان خود را به آموزش قرآن می گذرانند و مابقی ساعت حضور در مدرسه را به آموزش مطالب درسی می پردازند و در کنار آموزش قرآن، زبان انگلیسی و مکالمه عربی نیز یاد می گیرند و یک مجموعه مهارت های زندگی در کنار دروس آموزش می بینند. در سال جاری فقط در پایه هفتم پذیرش داشته و سال آینده دانش آموزان پایه هفتم و هشتم پذیرش خواهند شد.
وی یکی از ویژگی هایی که باید دانش آموزان داشته باشند تسلط کامل بر روخوانی و روانخوانی قرآن است و پس از پذیرفته شدن در آزمون عملی در کلاس ها ثبت نام می شوند.
وی اضافه کرد: در تابستان از دهم تیرماه تا دهم مردادماه کلاس های مقدماتی روانخوانی و حفظ قرآن برگزار می شود و کسانی که در دوره یک ماهه پذیرفته می شوند از اول مهر، سال تحصیلی جدید را آغاز می کنند.
فضای آموزشی محدود می باشد
وی بیان کرد: فضای محدودی در اختیار داریم و برای هر پایه، حداکثر 20 دانش آموز می توان ثبت نام نمود. بعد از شروع سال تحصیلی 60 نفر مراجعه کردند و تمایل به ثبت نام فرزندان خود در موسسه یاس نبی را داشتند، ولی به دلیل فضای محدود امکان پذیر نبود و اگر فضای کافی در اختیار باشد برای دانش آموزان پسر نیز این کار اجرایی می گردد. وی ادامه داد: از سوی آموزش و پرورش قول هایی داده شد که فضای بیشتری در اختیار ما قرار بگیرد و از علاقه مندان در حوزه فرهنگ و قرآن درخواست می نمایم اگر فضای مناسبی دارند،
در اختیار قرار بدهند تا هم در مقطع برادران و خواهران بتوان فعالیت خود را گسترش بدهیم.
آموزش کتاب محور و به متناسب با حوزه های علمیه قدیم است
وی گفت: آموزش به صورت کتاب محور و به سبک حوزه های علمیه قدیم انجام می شود و زمانی که دانش آموزان بر روی یک درس تمرکز می کنند یادگیری بهتر انجام می شود و در هر روز دو کتاب درسی آموزش دیده می شود و زمانی که یک کتاب تمام شد به سراغ کتاب دیگر می رویم و هر کتابی که تمام میشود هفته ای یک جلسه مرور مطالب درسی انجام می شود و دوباره دروس بازگویی میشود و نکته برداری و خلاصه یرداری انجام می شود. وی ادامه داد: تجربه نشان داده که آموزش و درک مطالب بهتر صورت گرفته است.
وی گفت: یک مدرسه “معین” هست که در حال حاضر مدرسه رضوان، برای این منظور در نظر گرفته شده است . تدریس دانش آموزان در موسسه انجام می شود، ولی برگزاری امتحانات در مدرسه رضوان صورت می گیرد و از لحاظ آموزشی دانش آموزان عملکرد موفقی داشتند.
جبران کمبود معلم با استفاده از معلمین بازنشسته و استادان دانشگاه
وی در مورد تامین مربی بیان کرد: به دلیل کمبود معلم تلاش شد که از معلمان در حال تدریس استفاده نشود و از معلمین بازنشسته یا استادان دانشگاه به منظور آموزش در موسسه استفاده نماییم. در موسسه یک مدیر داخلی که عملکرد دانش آموزان را نظارت می نماید و سه مربی حفظ هست و هر 6 دانش آموز یک استاد حفظ دارند که بر حفظ قرآن آموزان نظارت دارند و دو دبیر در هر ماه دروس مربوطه را آموزش می دهند و مرور انجام می گردد.
وی اضافه کرد: حداقل ماهی یک بار دانش آموزان به اردو خارج از شهر و استان اعزام می شوند.
راه نجات جامعه در این است که جامعه قرآنی شود
وی با بیان این مورد که از مسئولین انتظار می رود که از موسسه بازدید داشته باشند، گفت: عملکرد مؤسسه را ارزیابی کنند و در صورت رضایت از ما حمایت کنند تا بتوانیم کار خود را گسترش دهیم و معتقدم راه نجات جامعه در این است که جامعه قرآنی شود و رهبر معظم انقلاب فرمودند ما باید ده هزار حافظ قرآن داشته باشیم و اگر این امر محقق شود جامعه قرانی می شود و بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه حل خواهد شد، چرا که بسیاری از مشکلات جامعه از به حاشیه رفتن قرآن در زندگی نشات گرفته است که خیلی در زندگی به قرآن پرداخته نمی شود و اگر بخواهیم ده هزار حافظ داشته باشیم باید در مدارس به قرآن به عنوان درس اصلی پرداخته شود .
آموزش و پرورش بر عملکرد این موسسات نظارت داشته باشد
وی افزود: از مسئولین انتظار حمایت داشته و اینکه فضای بیشتری را در اختیار ما قرار دهند و آموزش و پرورش بر عملکرد این موسسات نظارت داشته باشد.
در ادامه با دو نفر از دانش آموزان گفتگویی نموده ایم که در ادامه خواهید خواند:
“فاطمه بابایی” دانش آموز کلاس هفتم گفت: به منظور آموزش قرآن در این موسسه ثبت نام کرده ام و روزی نصف صفحه را حفظ می کنم، تا به امروز یک جزء و 8 صفحه را حفظ نموده ام و در کنار آن به یادگیری دروس درسی نیز می پردازم.
“ام البنین باقر میدانی” گفت: پدرم این مدرسه را به من معرفی نمود و خیلی خوشحال هستم که در این مدرسه علاوه بر درس به آموزش های قرآنی نیز می پردازم و به علاقمندان این نوع آموزش را پیشنهاد می دارم .
حدیث عباسی- حدیثه امیریان